Jump to content

Ezt kell tudnia, ha vásárolni menne most vasárnap

2016. 04. 15. 18:50


Hivatalossá vált, hogy már most vasárnap is kinyithatnak a boltok, miután Áder János aláírta a boltzár eltörléséről szóló törvényt.

A javaslatot hétfőn nyújtották be, kedden pedig már meg is szavazta a parlament. Így elvileg minden adott ahhoz, hogy a boltok már most vasárnap is kinyissanak. Ezzel a lehetőséggel azonban nem mindenütt fognak élni.

Az Auchan 14 üzletét nyitja ki, a Spar az eddigi nyitvatartásnál marad, csak fokozatosan vezeti be az új munkarendet vasárnaponként, a TESCO pedig 147 boltját nyitja ki. Az Aldi azt közölte: minden üzletüket kinyitják már most. A Penny Market szintén mindenhol kinyit, 200 százalékos bérpótlékot kínálva a dolgozóiknak. Az IKEA egyelőre annyit közölt: átvizsgálják a nyitvatartásukat.

A BKK folyamatosan egyeztet az üzletláncokkal, és biztosítja azoknak a hipermarketek az elérését, amelyeket a tömegközlekedés csak akkor érint, ha azok nyitva vannak - közölték.
 
Így most vasárnap a budakeszi Tesco, a szigetszentmiklósi, a solymári, a csömöri, a dunakeszi, a soroksári, a budakalászi, valamint a Savoya parki Auchan is megközelíthető lesz busszal.

(Forrás: vg.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)