Jump to content

Fontos változás a lakásfelújítási támogatással kapcsolatban

2016. 05. 12. 19:01

A kormány döntése szerint a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. mandátumot kapott egy 110 milliárd forintos hitelprogram kidolgozásra - jelentette be Lázár János miniszterelnökségi miniszter a csütörtökön.

A kormány szakított a korábbi gyakorlattal, amikor is lakossági energetikai felújításra vissza nem térítendő támogatásért lehet pályázni. A jövőben egy közel nulla százalékos, hosszú futamidejű hitelt (visszatérítendő támogatást) kaphatnak lakossági épületfelújításokra.

Lázár János azt is bejelentette, hogy a kormány tervei szerint 2018 őszére fölülvizsgálják a nemzeti kerettantervet. A cél az, hogy a magyar iskola, a magyar oktatás legyen a legjobb Európában. A közeli jövőben nincs változás a Klik megmarad, alattuk létrejön 57 kis Klik, a tankerületek önálló költségvetési szervek lesznek, önállóan gazdálkodnak majd. Az iskolaigazgatók munkalátói és gazdálkodási jogokat kapnak. A szakoktatás átalakítása is teljes gőzzel folyik, az új szakgimnáziumok és szakközépiskolák szakmai tanterveit a gazdasági kamrákkal véleményeztetik.

(Forrás: napi.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)