Jump to content

Mi az? Illegális, de adózni azért kell utána

2016. 06. 09. 17:14

Az illegális online szerencsejáték jelentős kockázatot jelent a játékosoknak is, a nyeremény kifizetésére csak az engedélyezett fogadó oldal nyújt garanciát. Ellentétben az engedély nélküli oldalakkal, a szabályos online szerencsejáték nyereménye után a játékosnak nem kell adót fizetnie - hívja fel közleményében a figyelmet a NAV.

A labdarúgó Európa bajnokság minden bizonnyal megtöbbszörözi a fogadók számát, de csak a Magyarországon engedélyezett online fogadójáték jelent biztonságot a játékosoknak. Az interneten elérhető online szerencsejátékok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felügyelete alá tartoznak, és mivel itthon jelenleg egyetlen online fogadásos játék szervezése engedélyezett, minden egyéb sportfogadási oldal törvénytelenül működik - olvasható a közleményben.

A hivatal szerint a törvényes játék előnye egyebek mellett az is, hogy a nyeremény után nem kell adózni, az illegális oldalon nyert pénz viszont egyéb jövedelemnek számít, tehát a bevételből 15 százalék személyi jövedelemadót és 27 százalék egészségügyi hozzájárulást kell fizetni.

Tehát illegális, de adózni azért kell(ene) utána? Hogy is van ez???

A NAV honlapján egyébként megtalálhatók a már blokkolt, azaz tiltott és az engedélyezett oldalak is.

(Forrás: portfolio.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)