Jump to content

Több családi ház árát kapják a magyar focisták az EB-szereplésért

2016. 06. 23. 19:09

A magyar csapat tizenhat közé jutása az Európa Bajnokságon nemcsak a válogatottban szereplő labdarúgók karrierje miatt hasznos, hanem az UEFA a szereplésért pénzjutalomban is részesíti az MLSZ, amelynek harminc százalékát a focisták kaják meg. Kiszámoltuk, mennyit kapnak a válogatott tagjai fejenként.

A magyar labdarúgó válogatott szerdán parádés meccsen harcolta ki a csoportelsőséget a portugálok ellen. Ugyan a továbbjutás már biztos volt, ennek ellenére az Európa Bajnokság legtöbb gólját hozó meccs végén nemcsak az egy pontnak örülhetett a csapat.

Mennyit fociztak össze eddig a magyarok?

Az EB-szereplésért a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénzt kap az UEFA-tól (az európai labdarúgó szövetségtől), amelynek 30 százalékát a válogatott tagjai között oszt szét. 8 millió euró járt a tornára kijutásért, amelynek a 30 százalékát a Bors információja szerint már szét is osztottak a kerettagok között.

Az EB-n a győzelemért 1 millió, a döntetlenért 0,5 millió euró jár, a továbbjutásért pedig 1,5 millió eurót utalnak az MLSZ-nek. Ezeket összeadva láthatjuk, hogy A kijutással együtt eddig 11,5 millió eurót, vagyis 3,6 milliárd forintot focizott össze a magyar válogatott a szövetségnek.

Ennek a 30 százaléka pedig közel 1,1 milliárd forint, amit ha egyenlően osztanánk szét a 23 kerettag között, akkor fejenként 47 millió forintot kapnának a játékosok.

Az összeget egyébként nem egyenlő arányban osztják szét, azt is figyelembe veszik, hogy melyik játékos mennyit tett hozzá a szerepléshez, azonban az kijelenthető, hogy mivel mind a 23 kerettag pályára lépett, így senkit nem hagynak ki a pémiumosztásból.

A játékosok mellett egyébként a szakmai stábot is jutalmazza az MLSZ, ők az UEFA-tól kapott pénz 20 százalékán osztozhatnak, vagyis 720 millió forintot kapnak összesen.

(Forrás: penzcentrum.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)