Jump to content

Drágábban lehet szállást találni a fesztiválok alatt

2016. 06. 28. 20:23

Jön a fesztiválszezon, ami felpörgeti a turizmust is. A trivago.hu szálláskereső adatai alapján a Szigetre a leginkább angolok érkeznek, mögöttük a finnek és a svédek állnak a sorban. A Balaton Soundra érkezők közt a belgák, a szlovákok, valamint az osztrákok állnak a dogobón.

A nagy vidéki fesztiválok alaposan megdobják a rendező város turizmusát. A Balaton Sound alatt a trivago.hu látogatóinak 15 százaléka siófoki szállást keres, és Zamárdi is dogobós a maga 6 százalékával - ott ugyanannyian keresnek szálláshelyet, mint Budapesten vagy Hajdószoboszlón. A Volt Fesztivál alatt Sopron áll az országos keresések élére, 13 százalék ottani szállást szeretne. Sopronba a Volt idejére már nincs is szálláshely - derül ki az adatokból.

Budapest a Sziget Fesztivál idejére nem drasztikusan, de emeli az árakat; az előző, fesztiválmentes héthez képest 13 százalékos az árnövekedés, átlagosan 33 400 forintért lehet szállást foglalni augusztus 10. és 17. között. A Balaton Soundra viszonylag könnyű ajánlatot találni, a zamárdi és siófoki szobák közel ötöde még kiadó. A szállásár Zamárdiban átlagosan 26 400 forint 2 főre, 1 éjszakára, Siófokon pedig 49 ezer forint a fesztivál ideje alatt.

(Forrás: vg.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)