Jump to content

Jó hír az Uber-sofőröknek: ez a cég rögtön alkalmazná őket

2016. 07. 20. 08:45

Egy cég máris munkát ajánlana a hamarosan munkájukat elveszítő Uber-sofőröknek, egy hasonló, mobiltelefonos futárszolgáltatást nyújtó vállalat lehet a megmentőjük.

Futótűzként járta körbe a hazai médiát szerdán a hír, hogy az Uber a kedvezőtlen jogi szabályozás miatt határozatlan időre felfüggeszti magyarországi tevékenységét. A döntéssel mintegy 1200, személyszállításból élő kisvállalkozó veszítené el munkáját, azonban a nemrégiben indult EZ Expressz nevű magyar közösségi futárcég megoldást kínál számukra. Idén májusban indult a közösségi futárszolgálat, ami az Uber által képviselt megosztás alapú (sharing economy) modellt célozza meghonosítani a futárszervezés területén.

A startup már havi több száz megrendelést teljesít, cégek és magánszemélyek is előszeretettel igénybe veszik a szolgáltatást. Nemzetközi szinten már több vállalkozás kínál közösségi futárszervezést, például az Uber Rush vagy a Roadie, de itthon ez az első hasonló szolgáltatás.

Munkalehetőség a volt UBER sofőröknek

Az Uber szerdai bejelentése, miszerint határozatlan időre szünetelteti magyarországi szolgáltatását, nyilvánvalóan nemcsak az utasok tízezreit, hanem a személyszállítást végző 1200 szerződött kisvállalkozót is hidegzuhanyként érte.

Szállítottunk már többek között laptopot, MRI felvételt, könyvelési anyagokat, születésnapi meglepetés ajándékot, de otthon felejtett kulcsot is. Előnyünk a többi futárszolgáltatóval szemben a kedvező árunk, illetve, hogy minden megrendelést még aznap teljesítünk - mondta Horváth Gábor, az EZ Expressz vezetője.

(Forrás: penzcentrum.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)