Jump to content

Nem bízunk az orvosainkban

2016. 09. 02. 09:59

Egy friss felmérés szerint a kapott diagnózist illetően szkeptikusak vagyunk, négyből három beteg az első diagnózis után további orvosi szakvéleményeket is kérne.

A válaszadók 70 százaléka szerint kifejezetten rossz a hazai egészségügyi ellátás színvonala, a megkérdezettek fele mégsem gondolkodna határainkon túli gyógykezelésben, egyrészt annak költségei miatt, de sokakat tart vissza az idegennyelv-tudás hiánya, a kezelés megszervezésének körülményessége, egy idegen országan nem szeretnének egyedül lenni. 

Külföldön gyógyulni valóban igen költséges is lehet, a számla könnyen több millió, vagy akár több tízmillió forintra is rúghat –tekintve, hogy például egyes daganatos megbetegedések gyógykezelésének költsége 130 ezer euró környékén mozog - amit a legtöbben nem engedhetnek meg maguknak.

A világszínvonalú gyógykezelés azonban már korántsem csak kevesek kiváltsága. Ha valaki előre gondoskodik a váratlan helyzetekről, a megfelelő egészségbiztosítással nemzetközi szinten is neves specialisták segítségét veheti igénybe a diagnózis felállításához és a gyógyuláshoz egyaránt.

A magyarok kétharmada kifejezetten bizalmatlan a kapott diagnózissal szemben, nem elégszenek meg az első körös eredményekkel, a legtöbben akár 2-3 másik szakvéleményt is kikérnek, mielőtt döntenek a további kezelésükről.

(Forrás: privatbankar.hu; penzugyguru.hu / Kép forrása: Dailymail)