Jump to content

Végre nem kell titokban facebookozni a munkahelyen

2016. 10. 12. 10:49

Megérkezett a munkahelyi Facebook, amely a Workplace névre hallgat. Majdnem két évig tesztelték a szolgáltatást, de most bármelyik cég regisztrálhat rá. Három hónapig ingyen ki lehet próbálni.

A munkahelyi facebookozás megszokott jelenség, de a Workplace névre keresztelt szolgáltatás révén már hasznos is lesz. A Facebook újdonsága közel két éves tesztelést követően most minden cég számára elérhetővé vált.

Fizetős szolgáltatás lévén egy céghez kötött hivatalos e-mail címmel kell regisztrációs kérvényt beadnia a főnöknek/vezetőségnek. Ezt követően 3 hónapig ingyen kipróbálható a Workplace. A próbaidő leteltével felhasználónként 3 dollárba kerül, 1000 fő felett 2 dollárba, 10 000 felett pedig beosztottanként 1 dollárba.

A munkahelyi kommunikációt segítő szolgáltatás reklámmentes, hasonlóan néz ki, mint a Facebook, viszont ez egy zárt közösség, csak a kollégákkal tudunk kommunikálni, meetingeket szervezni, egymással dokumentumokat megosztani, élő videót adni egy megbeszélésről. Arra is van lehetőség egy közös projekt esetén, hogy két cég kollégái egy összevont helyen tudjanak egymással facebookozni.

Mivel nem mindenki Facebook-tag, a Workplace nagy előnye, hogy facebookos profil nélkül is használható a rendszer.

(Forrás: penzugyguru.hu; hvg.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)