Jump to content

Samsungosok figyelem! Kicserélhetők a telefonok vagy visszaadják az árát

2016. 10. 15. 12:06


Magyarországon is kicserélik a Galaxy Note7 készülékeket, vagy visszakérhető a teljes vételár - hívta fel a figyelmet Samsung Electronics Magyar Zrt. pénteken.

A közlemény szerint Magyarországon minden Galaxy Note7 tulajdonos készülékét Galaxy S7, Galaxy S7 edge vagy bármilyen másik Samsung Galaxy telefonra cserélheti úgy, hogy az árkülönbözetet a Samsung visszatéríti. Akinek ez nem felel meg, a vásárlás helyén visszakérheti a készülék teljes vételárát - tették hozzá.

Amennyiben valaki Galaxy Note7 készülékét Galaxy S7 vagy Galaxy S7 edge okostelefonra váltja a vásárlás helyén, a készülékcsere során felmerülő árkülönbözet visszatérítésén túl az okozott kellemetlenségek kompenzálásaként a Samsung extra kedvezményekben részesíti. Ennek részleteiről a vásárlás helyén kapható bővebb tájékoztatást - jelezték.

Közölték azt is, hogy a Galaxy Note7 készülékhez egyéb, kizárólag ezzel a modellel kompatibilis Samsung gyári kiegészítő (telefontokok, védőfólia) vételárát a vásárlás helyén ugyancsak visszatérítik.

A tájékoztatás szerint Európában az érintett készülékből mintegy 50 ezret értékesítettek, Magyarországról nem adtak adatot.

A Samsung október 10-én döntött úgy, hogy a Galaxy Note7 okostelefonok további cseréjét, illetve értékesítését világszerte felfüggesztik, és a készülékek gyártását leállítják. A döntés oka az volt, hogy a típus túlhevülés- és gyulladásveszélyesnek bizonyult.

A vállalat azt javasolja minden eredeti vagy kicserélt Note7 tulajdonosának, hogy készítsen biztonsági mentést az adatairól, kapcsolja ki a készülékét és ne használja tovább.

(Forrás: mti.hu; kép: cnet.com)