Jump to content

2016-ban ezek voltak a legolvasottabb cikkek

2016. 12. 31. 13:52

Összegyűjtöttük az idei évben a legnépszerűbb cikkeinket. Hasznos tudnivalók a szakadt bankjegyekről, a minuszba kerülő bankszámláról és arról, hogy ki örökli a bankszámlát a tulaj halála után.

Mihez kezdj a szakadt pénzzel? 

Bármennyire strapabíró anyagból is készülnek ma már a bankjegyek, még így is 4-5 év az átlagos élettartamuk. Véletlenül elszakadt a papírpénz a pénztárcádban vagy a zsebedben? Tudod, mit kell tenni ilyenkor?

Ki örökli a bankszámlát?

Senki sem beszél szívesen arról, mi lesz a halála után, pedig az örökség szempontjából fontos lenne. Még az egyik legegyszerűbb hagyaték, a bankszámla esetében sem mindig egyértelmű, ki kapja a pénzt.

Mi történik, ha mínuszba kerül a bankszámlád?

Volt már, hogy mínuszba kerültél a bankszámládon? Tisztában vagy azzal, hogy ez mivel jár? Megmutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Mennyit ér egy olimpiai arany?

Köztudott, hogy nem csak a dicsőségért megy a küzdelem Rióban: a megszerzett érmek mellé szép summát kapnak a sportolók is.

Mi a különbség a hitelkártya és a bankkártya között?

Jól jönne, ha olykor többet költhetnénk, mint a bankszámlánkon lévő összeg? Erre az esetre kínálják a bankok a hitelkártyát. A bankkártyával szemben itt nem a saját, hanem a bank pénzét költjük, majd azt egyenlítjük ki a pénzintézet felé. A hitelnek azonban ára van, tehát nem biztos, hogy mindenkinek ez a legmegfelelőbb konstrukció.

(Forrás: penzugyguru.hu; kép: pixabay.com)