Jump to content

Ügyvezetők mentorálják a jövő vállalatvezetőit

2017. 04. 05. 10:34




Az Adecco Csoport idén is meghirdette a CEO for 1 Month programot. Ennek keretében a fiatalok egy hónapon keresztül betekinthetnek egy vállalat vezetésébe. Az ügyvezető közvetlen mentorálása alatt komoly szakmai tapasztalatokkal gazdagodhatnak az ambiciózus fiatalok minden szakterületen, a marketingtől az IT-n át a kereskedelemig vagy a HR-ig. A program célja a pályakezdők munkaerőpiaci kilátásainak javítása.

Magyarországon a KSH legfrissebb adatai szerint a munkanélküliek közel egyötöde a 15-24 éves korosztályból kerül ki. “A fiatalok munkanélkülisége igen súlyos társadalmi és gazdasági probléma, amit az Adecco Csoport mint a világ egyik legnagyobb humán erőforrás szolgáltatásokat nyújtó cége testközelből is tapasztal. A fiatal korosztály munkavállalásának elősegítése, és az ehhez szükséges gyakorlati készségek, tapasztalatok megszerzése érdekében hívtuk életre a CEO for 1 Month programot, melynek keretében az iskolában megszerzett elméleti tudást a gyakorlatban is alkalmazhatják a fiatalok” – mondta el Stefano Longo, a magyarországi Adecco Kft. ügyvezető igazgatója.

Mit kell tudni a programról?

A 49 országban futó CEO for 1 Month gyakornoki program lényege, hogy egy szerencsés fiatal egy hónapig az Adecco ügyvezetőjének mentorálása alatt betekintést nyerhet a vállalat belső működésébe, így átfogó képet kaphat az egyes szakterületekről, és lehetősége nyílik megismerkedni a munkaerőpiaci viszonyokkal. „A program rotációs rendszerben működik, azaz minden osztályon – a pénzügytől a marketingig – végig halad a mini CEO-nk. Ennek köszönhetően valódi piaci környezetben adunk munkatapasztalatot a kiválasztottnak, az egy hónap letelte után pedig állást is ajánlunk neki azon a területen, ahol a legügyesebb volt” – mondta el Stefano Longo.

A 49 kiválasztott közül a tíz legrátermettebbnek bizonyult kis CEO, ősszel bekerülhet egy három napos felkészítő táborba. Közülük pedig a legjobb egy hónapot tölthet el az Adecco Csoport ügyvezető igazgatója, Alain Dehaze mellett.

(Forrás: sikeresceg.hu; p&p; kép: pixabay.com)