Jump to content

Jók a kilátásai a magyar gazdaságnak

2018. 01. 22. 20:37

Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja – mondta Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Olivier Blanchardot, az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökét.

Magyarország az uniós átlag feletti növekedésnek köszönhetően vonzó célpont a befektetők számára. Ezt többek között a bővülő beruházások is alátámasztják, mindennek eredményeként folyamatos Magyarország felzárkózása a legfejlettebb országokhoz. Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja – mondta Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Olivier Blanchardot, az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökét.

Varga Mihály hozzátette: a hatéves bérmegállapodásnak köszönhetően hazánkban jelentős béremelkedés valósult meg, amely kedvező hatást gyakorol a fogyasztásra.

Olivier Blanchard közgazdász professzor a Peterson Institute vezető kutatója, a Harvard Egyetem és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) tanára is volt. A Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdászaként 2008 és 2015 között dolgozott.

(Forrás: penzugyguru.hu, pr7/Fotó: pixabay.com)