Jump to content

Magyarország felkészült a digitális átalakulásra

2018. 04. 19. 16:00

Kiemelt feladat a digitális átállásra való felkészülés elősegítése, ezáltal az infrastruktúra fejlesztése és az oktatás támogatása – mondta Lepsényi István egy szakmai konferencián.

Egy olyan technológiai korszakváltás időszakát éljük, amelyben a digitalizáció és az internet-gazdaság alapjaiban változtatja meg a termelési folyamatokat, az értékláncok működését, valamint a közlekedési és szállítási rendszereket – közölte Lepsényi István a II. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferencián. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára elmondta: kiemelt feladatunk a digitális átállásra való felkészülés elősegítése, ezáltal az infrastruktúra fejlesztése és az oktatás támogatása. Gazdasági növekedésünk és ezzel párhuzamosan társadalompolitikai céljaink elérésének kulcsát a digitális átalakulásban való részvétel, és a gazdaságunk versenyképességének emelése jelenti. 

Lepsényi István hangsúlyozta: Magyarország nem áll felkészületlenül a negyedik ipari forradalom küszöbén, ugyanis az elmúlt évek politikájának köszönhetően, a digitális gazdaság a teljes nemzetgazdaság bruttó hozzáadott értékének húsz százalékát adja, és a foglalkoztatottak csaknem 15 százalékának biztosít munkát. Ezzel hazánk az Európai Unió élvonalába tartozik, és ez az előnyünk tudatos, valamint hatákony intézkedésekkel tovább fokozható – közölte. 

Lepsényi István szólt arról is, hogy gazdaságunk versenyképességének emeléséhez a legszorosabban a szakképzési rendszer továbbfejlesztése kapcsolódik. „Ezért már évekkel ezelőtt megkezdtük annak átalakítását, azaz új elvek mentén szervezzük a gyakorlati képzést a duális képzés fejlesztésével” – tette hozzá. 

(Forrás: penzugyguru.co.hu, pr7/Fotó: pixabay.com)