Jump to content

Fontos határidő a Szép-kártyásoknak

2018. 05. 18. 12:45

Május végéig 3,5 milliárdnyi Szép-kártyás juttatást kell elkölteni. A pünkösdi hosszú hétvége is sokat segíthet még a lejáró 2016-os juttatások felhasználásában.

 

Két héttel a lejárat előtt a tavalyi kétmilliárdnál jóval magasabb, mintegy 3,5 milliárd forintnyi összeg vár még elköltésre a munkavállalók 2016-os Szép-kártyás juttatásaiból – hívta fel a figyelmet a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat. A határidő letelte után a kártyakibocsátó cégek a fennmaradó összegeket a hatályos rendelkezések szerint eljárva a munkáltatóknak utalják vissza.

„A pünkösdi hosszú hétvége sokak számára kínál majd ideális lehetőséget a pihenéshez kapcsolódó juttatások elköltésére – mondta Makár Andrea, a BDO Magyarország vezető cafeteriatanácsadója. Nem kell azonban kétségbe esni, ugyanis a lejáró összeggel egy későbbi foglalás előlegét is kiegyenlíthetjük.

Ellenőrizni kell az összeget

A kártyatulajdonosok a szolgáltatók online felületén regisztrálva ellenőrizhetik, hogy egyenlegük mekkora része jár le május végéig. Ezután a regisztráció során megadott e-mail-címre automatikusan tájékoztatást küldenek a közelgő lejáratról és az érintett összegről egyaránt.

Nagyobb fennmaradó összeg esetén célszerű belföldi szállásra költeni az összeget, ez a szolgáltatás ugyanis mindhárom alszámláról (szállás, vendéglátás, rekreáció) fizethető. Szintén ezek az elfogadóhelyek kínálnak arra is lehetőséget, hogy több alszámla maradványösszegeit kombinálva, egy helyen lehessen felhasználni. Erről a szándékról azonban az adott elfogadóhelyet előzetesen tájékoztatni kell.

Érdemes azonban azt is tudni, hogy a juttatás uszodákban, fürdőkben, különböző kulturális eseményeken (például egyes fesztiválokon), sőt, bizonyos gyógyászati szolgáltatóknál is felhasználható. A jó idő beköszöntével a kisebb fennmaradó összegek egyaránt felhasználhatók állatkertben, vidám- és szabadidőparkokban, de akár táboroztatás, lovasoktatás vagy sporthorgászat is fizethető ebben a formában.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)