Jump to content

Társadalmi megerősítéssel a munkaerőhiány ellen

2018. 09. 14. 10:55

Egyre kevesebb fiatal választja az építőipart, ezért életbevágóan fontos visszaállítani az építő szakmák társadalmi megbecsülését. Ez a célja a megújult Mesterek Mestere díjnak.

„A panaszkodáson túl, miszerint „nem lehet találni egy jó mestert”, mi magunk is tehetünk a szakemberhiány ellen. Például azzal, hogy közösségi szinten megbecsüljük a jó szakembereket, elismerjük a munkájukat, pozitív példát állítva a pályakezdők és pályaválasztók elé” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A pozitív megerősítés rá is fér a szakemberekre. Az eddigi tapasztalatok alapján nem szívesen „kérkednek” a munkáikkal és elriasztja őket a pályázattal járó adminisztráció. Ezért egyszerűsödött a Mesterek Mestere Díj nevezési feltétele, melyre az elégedett megrendelők jelölhetnek szakembereket. A szervezők abban bíznak, hogy így szélesebb körhöz juthat el a kezdeményezésük híre.

Szakembert ajánlani a pályázat honlapján található pályázati lap kitöltésével és beküldésével lehet. Ezután a Mapei Kft. felveszi a megadott elérhetőségeken a szakemberrel a kapcsolatot, ahol tájékoztatja, hogy ajánlották a Mesterek Mestere díjra. A szakemberek ajánlásának határideje 2018. november 4. A közönségszavazásra 2019. januárjában kerül sor, a díjátadó pedig februárban lesz. A díjazottak jelentős erkölcsi és anyagi elismerésben részesülnek és használhatják a Mesterek Mestere címet. A szakembert ajánlók pedig nyereménysorsoláson vehetnek részt.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, profit7/Fotó: pixabay.com)