Jump to content

Felfutott a vállalati hitelezés

2018. 09. 30. 16:20

Tovább folytatódott a vállalati hitelezés dinamikus bővülése a jegybank adatai szerint 2018 II. negyedévében. Jól teljesít az OTP Business új Tempó Vállalkozói Hitele is, pár hónap alatt több mint 2,5 milliárd forintos hitelkihelyezés történt csak ezen a terméken keresztül. 

A vállalati hitelállomány az elmúlt 12 hónapban összesen 750 milliárd forinttal emelkedett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) augusztusban publikált adatai szerint. A kis-és középvállalkozói (kkv) szegmens hitelezése önállóan az előzetes adatok alapján, éves szinten mintegy 16 százalékkal, míg az egyéni vállalkozókkal együtt 14 százalékkal bővült. A legnagyobb növekedés a mikrovállalkozások esetében történt, elérte a 22 százalékos értéket – tájékoztatott az OTP. 

Közölték, június közepén vezette be az OTP Business gyors elbírálású, forgóeszköz típusú hitelét, a Tempót, amelyet már több mint száz cég vett igénybe. Pár hónap alatt 2,5 milliárd forintos hitelkihelyezés történt. A gyors felfutást és ismertséget segítette, hogy akár három banki munkanap alatt elbírálja a bank az igényt és tárgyi fedezet, sőt kezes bevonása nélkül, akár 45 millió forintot kaphatnak a vállalkozások, illetve a felhasználás célja sem kötött. A Tempó hitelen kihelyezett állomány már meghaladja a két és félmilliárd forintot. A futamidő akár nyolc év is lehet, a kkv-kon kívül egyéni vállalkozók és őstermelők is igénybe vehetik. Az egyszerűen igényelhető konstrukcióhoz nincs szükség üzleti terv benyújtására. (Kamat: 1 havi BUBOR + 4,00 %).

„A cégek életében bármikor adódhat olyan helyzet, amikor gyorsan, pár nap alatt van szükségük forrásra, anélkül, hogy fedezetet vagy kezest vonnának be. Gyorsaság és rugalmasság, ezt várják tőlünk a magyar vállalkozások. Épp ezért fejlesztettük ki számukra új Tempó Vállalkozói Hitel termékünket. A piac visszaigazolta a konstrukció létjogosultságát, egy meglévő kihívásra tudtunk finanszírozási megoldást biztosítani” – mondta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

Az OTP Business új termékének kommunikációjában Scsibrán Attila vállalkozó vesz részt, ő az elsők között élt a Tempó hitel nyújtotta lehetőséggel. A tervezett új telephelyük megépítéséhez gyors és egyszerű megoldást jelent az új Tempó hitel. „Gyakorlatilag fél óra alatt állítottuk össze az anyagot, az elbírálás megvolt három munkanap alatt, az új csarnokunk pedig hamarosan elkészül” - mondta el Scsibrán Attila, Scsibu Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A Tempó hitelről bővebb információ ezen a linken található.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, profit7/Fotó: pixabay.com)