Jump to content

Rengeteg EU-s támogatás folyik be

2019. 01. 25. 09:00

Az EU-csatlakozás óta 2017-ig Magyarország több mint 11 ezer milliárd forinttal nagyobb összeget kapott uniós támogatásként, mint amennyit befizetett a közösségnek - mondta a Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője.

Zupkó Gábor a képviselet csütörtöki közleménye szerint a Magyarország EU-csatlakozásának 15. évfordulóján rendezett sajtóeseményen kiemelte, hogy a tagság kezdete óta 200 ezer projekt és projektgazda kapott uniós támogatást. A közösségi források - mint mondta - legalább 150 ezer új munkahelyet teremtettek és 170 ezernél több ember szakmai képzését biztosították, az Erasmus és Erasmus+ programokban pedig több mint 200 ezren vehettek részt.

Az uniós források erősítik a magyar gazdaságot és versenyképességet, hozzájárulnak a fogyasztás, a beruházás és a foglalkoztatás bővüléséhez, a vállalkozói kedv javulásához - hangsúlyozta Zupkó Gábor. Hozzátette, hogy a támogatásokból a közlekedési és infrastrukturális beruházásokon kívül egyebek közt kulturális tevékenységgel foglalkozó cégek, hátrányos helyzetűeket foglalkoztató és képző szociális társaságok, startup vállalkozások is részesülnek.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)