Jump to content

Getaround, az autómegosztás csodája: míg áll az autó pörög a bankszámla

2019. 04. 23. 16:00

A car-sharing megoldások egyre népszerűbbek itthon is. Már egyre több Mol Limo és Green Go várakozik szolgálatkészen az utakon, hogy kiszolgálja a környezettudatos sofőröket. Ezen csavart még egyet a Peer-to-peer alapokon nyugvó Getaround.

Az itthon még nem működő, de külföldön népszerű és kedvelt autómegosztó szolgáltatás lényege, kicsit már, mint a már megszokott car-sharing esetében. Ugye előbbi esetében arról van szó, hogy az adott területen belül felvehetünk egy kocsit, amit az adott zónában a dolgunk végeztével bárhol leparkolhatunk.

Míg dolgozol, más furikázik

A Getaround San Franciskóban látott napvilágot 2009-ben, azóta pedig a car-sharing szolgáltatások egyik kedvenc elemévé lépett elő. A Getaround lényege ugyanis az, hogy kiadhatod a saját autódat, míg te épp nem használod. Legyen szó a munkahely előtti 8 órányi parkolás intervallumáról, a vasárnapi lustálkodásról, bármikor úgy dönthetsz, hogy épp bérbe adod az autód néhány órára.

A koncepció okos, mert míg az ember autója kihasználatlanul állna a lakás előtt, az valakinek hasznára válhat. Az a valaki pénzt ad érte, így kellemeset a hasznossal. A dolog végeztével a kocsi az eredeti helyén parkol, a tulaj bankszámlája pedig növekedett néhány ezer forinttal.

(Forrás: penzugyguru.co.hu/Fotó: pixabay.com)