Jump to content

A Keppel Infrastructure 20 százalékos részesedést szerzett a MET Csoportban

2020. 01. 18. 18:46

A Keppel Infrastructure 20 százalékos részesedést szerzett a svájci székhelyű MET Csoport európai energiavállalatban; a stratégiai partnerség célja, hogy közösen vásároljanak energetikai eszközöket az európai piacon - közölte a MET Csoport csütörtökön az MTI-vel.

A tranzakció január 16-án zárult, a hatóságok, többek között az Európai Bizottság jóváhagyását követően.
A MET Csoport a Keppel Infrastructure befektetése után is a menedzsment által kontrollált vállalat marad. A Keppel Infrastructure a MET Csoport igazgatóságába delegál tagokat.

A közlemény szerint a Keppel Infrastructure a szingapúri tőzsdén jegyzett legjelentősebb vállalatcsoportok közé tartozó Keppel Corporation infrastruktúra-eszközeit fogja össze. A Keppel Corporation több ágazatban tevékenykedő vállalat, amely a fenntartható urbanizáció területén kínál megoldásokat.

A Keppel Corporation kizárólagos tulajdonában álló Keppel Infrastructure - energiainfrastruktúra üzletágának szingapúri integrált földgáz- és áramszolgáltatói tevékenységére alapozva - versenyképes energetikai megoldásokat és szolgáltatásokat kínál.

A MET Csoport a földgáz-, áram- és kőolajpiacok aktív szereplője, fő tevékenysége a több árupiaci termékre kiterjedő nagy- és kiskereskedelem. Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb független energiavállalataként, a MET Csoport ügyfelek széles portfólióját látja el földgázzal és villamosenergiával.

A svájci központú MET Csoport európai energiavállalat, a leányvállalatai révén 15 országban van jelen, 22 nemzetközi kereskedelmi ponton és 26 ország gázpiacán aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2018-ban 10,72 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség több, mint 42 milliárd köbméter.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)