Jump to content

Fokozottan ellenőrzi a strandokat és a fürdőket az adóhivatal

2020. 08. 05. 11:51

Elkezdődött a nyári szezon, így a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fokozottan ellenőrzi a strandokat, fürdőket, fagyizókat. Az adóellenőrök leginkább a számla és nyugtaadást szabályosságát ellenőrzik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az ország több régiójában ellenőrzik a strandokat, fürdőket, és néhol az ezek környékén lévő vállalkozásokat is.

A standok, fürdők fagyizók nyáron nagy kapacitással működnek, így az adóellenőrök is kiemelten figyelnek ezek fokozott vizsgálatára – mondta Barlai Krisztina, a NAV Baranya megyei sajtóreferense a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette, leginkább a számla- és nyugtaadás szabályosságát ellenőrzik kollégái, illetve azt, hogy hogyan foglalkoztatják az alkalmazottaikat a munkaadók.

Hozzátette, a Balaton és környéke mindben évben óriási figyelmet kap.

Ha az adózok odafigyelnek az ADÓtraffipaxban megjelenő információkra, akkor láthatják, hogy hétről hétre melyek azok a területek az országban, ahol kiemelt ellenőrzéseket tartanak.

Az ellenőrzések nemcsak munkaidőben zajlanak majd, hanem este is, ha szükséges, akkor akár éjszaka is – emelte ki.

Ha többször előfordul, hogy egy vállalat bejelentés nélkül foglalkoztat munkavállalót, akkor akár egymillió forintos bírságot is kockáztat alkalmazottanként – hangsúlyozta.

Ezeknek az ellenőrzéseknek az a célja, hogy a jogkövető adózókat megvédjék, támogassák tevékenységüket – zárta gondolatait.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)