Jump to content

Homolya Róbert MÁV elnök-vezérigazgatót megválasztották a CER alelnökének

2020. 09. 24. 20:40

Alelnöknek választotta Homolya Róbertet, a MÁV elnök-vezérigazgatóját az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége (CER) a szervezet szeptember 21-i online közgyűlésén, mandátuma 2021 végéig szól - közölte a MÁV Zrt. hétfőn a cégcsoport honlapján.

Kiemelték, a MÁV elnök-vezérigazgatójának ez a pozíciója emeli a vállalatcsoport nemzetközi presztízsét, erősíti a társasági és a magyar vasúti érdekek képviseletét.

A közlemény szerint a CER tevékenysége az elkövetkezendő években stratégiai témákra fókuszál, mint például az európai zöld megállapodás megvalósítása, amelynek fontos eleme lehet a környezetbarát vasút súlyának növelése az EU-ban.
Homolya Róbert a közleményben elmondta, a vasutak számára rendkívüli fontosságú időszakban kapta meg a pozíciót, hiszen az uniós zöld megállapodás áll a gazdaságélénkítő helyreállítási csomag középpontjában, és ebben kulcsfontosságú szerepet játszhat a vasút is.

A CER közgyűlésén elfogadták többek között a szervezet 2021-es költségvetését, és megválasztották a 2021 januárjától hivatalba lépő vezérigazgatóját, Alberto Mazzolát - tájékoztatott a MÁV Zrt.

A CER az európai vasutak érdekeit képviselő szervezet, hetven európai vállalatot tömörít, Magyarországról tagja a MÁV mellett a GYSEV, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület és a Vasúti Pályakapacitás-elosztó (VPE) Kft. A CER-tagok vasúti vonalainak hossza az európai vasúti hálózat 71 százalékát fedi le, a szervezetben magukat képviseltető vállalatok adják a vasúti áruszállítási üzletág 76, és a vasúti személyszállítás 92 százalékát Európában.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)