Jump to content

Tizenöt együttműködés indult az agrárkamara inkubációs programjában

2021. 01. 05. 18:22

Tizenöt együttműködést indítottak el a nagyvállalatok és a startupok a NAK TechLab második inkubációs programjában - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a NAK és a Design Terminal másodjára indította el a három hónapos NAK TechLab inkubációs programot, amelyhez ismét piacvezető agrár nagyvállalatok csatlakoztak a szektort érintő kihívásokkal.

"Ez a program is bebizonyította, hogy a szakmai támogatás mellett a hazai agrár startupok formabontó megoldásokkal tudnak előrukkolni az agrárszektort érintő kihívásokra. A nagyvállalati együttműködések elősegítik a technológiák szélesebb körben terjedését, így a fejlesztések az agrárszektor egyéb szereplőihez is eljutnak" - mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Az inkubációs program végén hétrészes videósorozat készült. A filmekben - azon túl, hogy bemutatják a három hónap során formálódó együttműködéseket - piacvezető, hazai nagyvállalatok képviselői mondják el, hogyan látják az agrárium innovációs lehetőségeit és a magyar mezőgazdaság digitalizációs trendektől is izgalmas jövőjét - tette hozzá a NAK.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)