Jump to content

A 4iG többségi tulajdont szerez a SpaceNETben

2021. 03. 10. 10:05

A 4iG Nyrt. adásvételi szerződést kötött a SpaceNET Zrt. 70 százalékos, többségi irányító befolyást biztosító részvényeinek megvásárlására, az ügylet a versenyfelügyeleti eljárástól függően decemberben zárulhat - közölte az informatikai vállalat az MTI-vel szerdán.

Az adathálózati, IT biztonsági és adatközponti infrastruktúra megoldások implementálásával, üzemeltetésével foglalkozó SpaceNET tavalyi árbevétele meghaladta az 5,1 milliárd forintot, az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 0,6 milliárd forint volt. A cég egyike azoknak a legmagasabb minősítéssel rendelkező Cisco GOLD partnereknek Magyarországon, amelyek saját jogon nyújthatnak támogatási szolgáltatásokat megrendelőiknek. Emellett a vállalat a német DataCenter Group kizárólagos képviselője Magyarországon. A cég többségi tulajdona a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti engedélyezését követően kerülhet a 4iG tulajdonába.

A SpaceNET a magyarországi piacon szinte egyedüliként rendelkezik a legmagasabb szintű minősítésekkel, magasan képzett szakemberekkel és referenciákkal ahhoz, hogy a legszélesebb körben értékesíthessen Cisco termékeket és szolgáltatásokat. A társaság alapítása óta a német DataCenter Group adatközponti alapinfrastruktúra kizárólagos képviselője Magyarországon, továbbá a Checkpoint, F5 Networks, IXIA, Pensando és PacketLight Networks gyártók termékeivel is kiemelten foglalkozik. A SpaceNET-nek jelenleg 20 dolgozója van.

Közölték: a 4iG Nyrt. célja az akvizícióval, hogy fejlessze a Cisco alapú hálózatok tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatos kompetenciáit, bővítse hálózatbiztonsági tevékenységeit, illetve megalapozza az adatközpont alapinfrastruktúra fejlesztéseket a cégcsoportnál. A 4iG számára kiemelt szempont, hogy a SpaceNET egyedülálló technológiai és komplex gyártói minősítésekkel rendelkezik az adatközpont és hálózatfejlesztés területén.

A 4iG részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Egy éven belül a legmagasabb értékük 716 forint, a legalacsonyabb 285,5 forint volt.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)