Jump to content

Nyugdíjba küldené a bankkártyákat a valós idejű pénzküldés

2021. 06. 10. 19:41

Az új megoldás egyszerűsíti a vállalkozások és a fogyasztók felé történő pénzmozgatást a bankok, a fintech cégek és az egyéb elektronikus átutalást alkalmazó kifizetők számára.

A Visa a közelmúltban bejelentette, hogy a Direct Payouts bevezetésével bővíti a valós idejű pénzküldési platformját, a Visa Directet. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy ügyfeleik világszerte egyetlen kapcsolódási ponton keresztül küldjenek pénzt belföldi vagy külföldi bankkártyákra, illetve bankszámlákra.
 
„A Visa Direct Payouts bevezetése fontos lépés a számláról számlára történő fizetési megoldásainak bővítésében, amellyel világszerte újabb 2 milliárd bankszámla elérésére válik képessé. Az új fizetési mód a VisaNet globális operációs teljesítményét használja ki, és integrálja a korábban felvásárolt Earthportot” – mondta Bill Sheley senior alelnök, a Visa Direct globális vezetője.

A rugalmas Direct Payouts API-ok nagyban megkönnyítik a világszerte több hálózaton és közvetítőn keresztül történő pénzküldések gyakran nehézkes kezelését. A VisaNettel való egyetlen kapcsolaton keresztül a megoldás egyszerű mechanizmust kínál a pénz globális mozgatásához.

A Direct Payouts valós idejű belföldi és határokon átnyúló, személyek közötti (P2P), nagy- és kisvállalatok közötti (B2SB), illetve vállalkozások és fogyasztók közötti (B2C) felhasználási lehetőségeket is támogat. Idesorolhatók a biztosítási kártérítések folyósításai, a piactéri eladói kifizetések, a munkavállalók számára a fizetésükhöz való gyorsabb hozzáférés, valamint az átutalások.

Új pénzmozgatási programok

– A Standard Chartered Bank (Hong Kong) Limited bővíti digitális nemzetközi átutalási szolgáltatásait lakossági banki ügyfelei számára.

– A MoneyGram továbbfejlesztett lehetőségeket kínál azoknak az ügyfeleknek, akik pénzt küldenek határon túl élő szeretteik részére, vagy épp pénz fogadnak tőlük.

– A kártyakibocsátó cég egyik fintech partnere, a KyckGlobal a B2SB és B2C felhasználási lehetőségek széles körét teszi elérhetővé fizetési motorján keresztül, beleértve a biztosítási kártérítések folyósítását, a kisvállalkozói piacterek gyors árelszámolását vagy hozzáférés biztosítását egyéni vállalkozók és óradíjas munkavállalók béréhez.

Az új megoldás bevezetésével a Visa Direct mostantól több útvonalon biztosít hozzáférést összesen 5 milliárd kártyához és számlához több mint 200 földrajzi régióban. A szolgáltatás 160 pénznemet támogat, valamint 16 kártyaalapú hálózathoz, 65 belföldi számlafizetési elszámolóházhoz (ACH), 7 valós idejű fizetési (RTP) hálózathoz és 5 fizetési gateway-hez kapcsolódik - írja az iotzona.hu.

 

 

(Forrás: penzugyguru.co.hu, iotzona.hu/Fotó: pixabay.com)