Jump to content

2022 szeptember végéig marad az átjárhatóság a SZÉP kártyák alszámlái között

2021. 11. 16. 11:02

Ismét könnyítést kapnak a SZÉP kártya birtokosok: az idei év vége helyett ugyanis 2022. szeptember 30-ig marad az alszámlák közötti átjárhatóság. Idén várhatóan a 25 milliárd forintot is meg fogja haladni a K&H SZÉP kártyával fizetett szolgáltatások összértéke.

Rendkívül népszerű volt idén a K&H SZÉP kártya: az ügyfelek az év első nyolc hónapjában többet költöttek, mint tavaly egész évben. Ez nagyrészt az alszámlák közötti átjárhatóságnak köszönhető, amely a kormány november 8-i rendeletének értelmében egészen 2022. szeptember 30-ig elérhető marad. Így a kártyabirtokosok továbbra is fizethetnek a szolgáltatásokért az általuk kiválasztott alszámláról. A kormány korábban egyéb intézkedésekkel is ösztönözte a SZÉP kártya használatát: a szociális hozzájárulási adómentességnek köszönhetően 15 százalékkal több maradt a kártyabirtokosok zsebében, és a lejárt egyenlegek havi díjterhelését is felfüggesztették a veszélyhelyzet idejére.

A K&H SZÉP kártya idei népszerűsége ezen intézkedések mellett annak is köszönhető, hogy sokan ebben az évben költötték el tavalyi juttatásaikat. Emellett idén október végéig majdnem hatezerrel nőtt a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma, így mostanra több mint 34 ezer helyen lehet fizetni vele országszerte.

Idén a feltöltött összegek 69 százaléka érkezett a vendéglátás, 22 százaléka a szálláshely, 9 százaléka pedig a szabadidő alszámlára. A tényleges költések tekintetében viszont 63 százalék valósult meg a vendéglátás, 27 százalék a szálláshely és 11 százalék a szabadidő alszámláról. Ez a tendencia figyelhető meg az összes pénzintézetnél vezetett SZÉP kártya esetében is: a vendéglátás alszámlára került a feltöltések legnagyobb része, a másik két alszámláról viszont rendre jóval többet költöttek a jóváírások összegénél. Ez a számlák közötti átjárhatóságnak, valamint a korábban felhalmozott összegek idei elköltésének is köszönhető. Ha a trend így folytatódik, akkor a K&H SZÉP kártyával fizetett szolgáltatások értéke év végéig várhatóan a 25 milliárd forintot is meg fogja haladni.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, K&H/Fotó: pixabay.com)