Jump to content

11 hazai és nemzetközi díjat nyertek a Magyar Bankholding tagbankjai

2022. 02. 14. 20:36

A Számos hazai és nemzetközi elismerésben részesültek a Magyar Bankholding tagbankjai. A magyar Mastercard és a nemzetközi Euromoney verseny szakmai zsűrijei összesen tizenegy kategóriában értékelték a Bankholding pénzintézeteinek sikeres működését. A kiváló eredmények is mutatják, hogy az épülő szuperbank a piacon élenjáró, meghatározó szereplője a magyar bankszektornak.

Február 10-én ünnepélyes keretek között osztották ki a 2021-es Mastercard – Év Bankja díjakat, amelyen a Magyar Bankholding tagbankjai 3 kategóriában 6 szolgáltatásával, illetve kezdeményezésével ért el dobogós helyezést.

A tagbankok két kategóriában értek el első helyezést. „Az év vállalati termék és szolgáltatás innovációja” elismerést a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. terméke, a BUPA kapta meg, az „Az év kártyadesignja díjjal” pedig a Takarékbankot tüntették ki.

A BUPA az első olyan nyílt bankolásra épülő pénzügyi asszisztens a piacon, amely a bankszámlával összekötve lehetővé teszi, hogy a beérkező számlák kiegyenlítéséhez ne legyen szükség az adatok másolására, hanem a tranzakciók egy felületen, azonnal elindíthatók legyenek. Az innovatív termék csökkenti a cégvezetők adminisztrációs terheit, akik így még több figyelmet fordíthatnak a vállalkozásaik működtetésére.

A Takarékbank 2020-ban újította meg kártya portfólióját, amelynek karakteres és letisztult darabja a Rigó Krisztina által tervezett Business Gold kártya. A díjazó bizottság döntésében meghatározó volt, hogy a kártya megjelenése és esztétikuma egyaránt jól illeszkedik a vállalkozói, üzleti ügyfélcsoporthoz, akik nap mint nap használják azt.

Ugyanebben a kategóriában az MKB Bank a dobogó második, a Budapest Bank pedig a harmadik fokra állhatott fel.

Az év társadalmi kezdeményezése kategóriában is sikeresen szerepelt a bankcsoport, hiszen a Budapest Banknak a második helyet sikerült elérnie a nők pénzügyi és vállalkozói ismereteinek bővítését célzó Dobbantó programmal, míg a harmadik helyen a Takarékbank végzett a Tehetsz méh többet! kezdeményezéssel.

Mindezeken túl az MKB Bank a nemzetközi, privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatásokat minősítő Euromoney Private Banking and Wealth Management Survey 2022 felmérésen is kiváló eredményt ért el.

A bank a legjobb öröklési tanácsadási szolgáltatásnak járó első díjjal gazdagodott, valamint az összesített mezőnyben is a dobogóra került, harmadik helyezettként. Mindezek mellett az MKB Bank privátbanki szolgáltatásai második helyen végeztek a „Next Generation”, az adományozási tanácsadás, valamint harmadik helyen a befektetéskezelés, illetve az adatmenedzsment és adatbiztonság kategóriákban. A díjkiosztót 2022. április 27-én tartják Londonban.

Az MKB rendkívül erős pozícióval rendelkezik a privátbanki szegmensben: mintegy 6000 ügyfél 1000 milliárd forintot meghaladó vagyonát kezeli. A tervek szerint a jövőben az egyszerű, gyors, digitalizált ügyfélbarát megoldásoknak kiemelt szerepe lehet a csoport privátbanki tevékenységében is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi szakma elismeri a Magyar Bankholding tagbankjainak előremutató törekvéseit. Számunkra elsődleges szempont az általunk nyújtott szolgáltatások kiemelkedő minősége, valamint ügyfeleink elégedettsége, ezek az eredmények pedig visszajelzést adnak nekünk arról, hogy jó úton haladunk. Ezúton szeretném megköszönni minden kollégánk kemény munkáját, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az említett projektek ilyen sikeresen szerepeltek a rangos eseményeken, és gratulálok az eddigi kitartó munkájukhoz” – mondta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding elnök-vezérigazgatója.

(Forrás: penzugyguru.co.hu/Fotó: pixabay.com)