Jump to content

Megéri beszállni a SZÉP kártya bizniszbe

2022. 03. 16. 15:42

Itt az első hónap eredménye a SZÉP kártyás élelmiszer-vásárlás bevezetése után: a K&H SZÉP kártya költések közel negyedét élelmiszervásárlások teszik ki, és minden eddiginél több kereskedő csatlakozott az elfogadóhelyek közé. Emellett a felhasználás összértéke is megugrott. Januárhoz képest 20, az egy évvel ezelőtti költéshez képest pedig 80 százalékkal többet vásároltak idén februárban K&H SZÉP kártyával.

Az élelmiszervásárlás újabb lendületet adott a SZÉP kártya piacnak a felhasználói és a kereskedői oldalon egyaránt. Februárban egyetlen hónap alatt közel annyi kereskedő csatlakozott a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek közé, mint tavaly egy teljes negyedév alatt. Ezzel a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma országos szinten meghaladja a 36 ezret.

Főként a kisebb üzletek látják úgy, hogy még most is érdemes beszállni, és lehetőséget nyújtani a vásárlóknak a SZÉP kártyás fizetésre. A SPAR, az Aldi, a Lidl, és a TESCO nagy kereskedelmi láncok mellett már több ezer COOP, CBA, Reál üzlet és húsbolt is lehetővé tette a SZÉP kártyás élelmiszer-vásárlást. Ezzel összesen közel 6500 kereskedelmi egység van Magyarországon, ahol K&H SZÉP kártyával lehet élelmiszert venni. Az elmúlt hetekben aktivált elfogadóhelyek közel negyede budapesti, míg a többi vidéki üzlet.

Az új cégek csatlakozását könnyítheti, hogy az online elérhető elfogadói szerződéskitöltő segítségével a szerződéskötéshez szükséges minden adat megadható, és a beküldendő szerződés már készen letölthető. Nem csak az élelmiszerboltoknak érdemes azonban csatlakozniuk! A bizonytalan nemzetközi helyzet és az erőteljesen gyengülő forint ismét a belföldi kikapcsolódást és a turizmust erősítheti a tavaszi és nyári időszakban. Az éttermeknek és a szállodáknak ezért még a szezon és a megnövekedett vendégforgalom előtt hasznos lehet az elfogadóhelyek közé csatlakozni.

Ennyit használtuk élelmiszer-vásárlásra a SZÉP kártyát

A május 31-ig érvényben lévő élelmiszer vásárlási lehetőség érezhetően megnövelte a kártyabirtokosok által felhasznált összegeket: a K&H SZÉP kártyáról februárban felhasznált keret az előző hónaphoz képest 20, az egy évvel ezelőtti költéshez képest pedig 80 százalékkal emelkedett. Az élelmiszer-vásárlásra fordított összeg a teljes vásárlás közel negyedét teszi ki.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, K&H/Fotó: pixabay.com)