Jump to content

Vajon kinek a zsebét tömjük, ha jattot adunk a Szigeten?

2016. 07. 06. 17:21

Tegnap sajtótájékoztatón mutatták be a Sziget fesztivál idei borait. Sok minden változik a borkínálat terén. Lesznek majd, akik nem fognak örülni, mert kedvenc borukat már nem fogyaszthatják el az eddigi kiszerelésben.

Az idei Szigeten a Borháló Kft. szállítja majd a borokat, így ők próbálták kitalálni a fesztiválozók igényeit.

(...) fehérborban csak valamelyik illatos fajta reduktív, gyümölcsös, de decens változata jöhetett szóba, és a rozénál is az üdeség volt a fő szempont. Így esett a választás Kamocsay Ákos Irsai Olivérjére és Merlot Roséjára, amelyek a Volton már jól vizsgáztak: 10 ezer liter fogyott belőlük, másfélszer annyi, mint tavaly. - mondta el Kathona Krisztián, a Borháló Kft. beszerzési igazgatója. Hozzátette még, hogy számukra a fesztiválbor ára adottság, tehát a Sziget határozza meg, hogy mennyirért vehetik meg a fesztiválozók a bort. Ebből az árból visszafelé számolva, az összes költség levonása után kellett megtalálniuk azt a fajtát, ami még belefér a nekik fennmaradó összegbe.

Így idén az alap borok ára 400 ft/dl lesz, tehát egy nagyfröccs 850 forintba fog kerülni, ha feltételezzük, hogy a szóda decije 50 forint lesz. Fontos változás még, hogy a fenti borokat nem vehetjük meg műanyag palackban, fröccsként, mert erre egy előre csomagolt megoldása lesz a Szigetnek, teljesen más borokból.

Kié a jatt?

A Volt fesztiválon már tapasztalhattuk, hogy jelentősen könnyebb lesz jattot adni a felszolgálóknak. A fizetés után, egy tableten csak rá kell koppintanunk, hogy mennyi borravalót kívánunk adni.

Nem tudjuk azonban, hogy a jatt eljut-e a felszolgálókhoz.

Meg nem erősített információink szerint ugyanis a jelentős rendszerüzemeltetési jutalékot a jattból is levonják, ráadásul a kereskedőkkel szemben van minimum jattelvárás is.

(Forrás: penzcentrum.hu / Kép forrása: FreeDigitalPhotos)