Jump to content

Már otthonról is vehetünk fel hitelt

2017. 03. 23. 16:01

A régióban egyedülálló digitális megoldást kínál az OTP Bank: mostantól akár a fotelből, online igényelhetünk személyi kölcsönt.

A személyi kölcsön piacon hatalmas ugrást láthattunk 2016-ban, ugyanis tavaly 2015-höz képest mintegy 60 százalékkal, 210 milliárd forintra ugrott a felvett hitelállomány az OTP Banknál. A mostani új, digitális megoldás első körben 600 ezer ügyfélnek vált elérhetővé, és az indulás óta már mintegy egymilliárd forintot folyósítottak ilyen formában.

Az igényléshez OTP Direkt hozzáférés és egy internetes eszköz kell, a követhető lépcsőkön végighaladva pedig maximum 50-60 percen belül már a számlánkon is van a pénz. A személyre szabottság itt is megjelenik, a felvenni kívánt összeg mellett a törlesztőrészlet mértékét és a futamidőt is mi választhatjuk meg, a bank pedig generál az igényeinkre egy ajánlatot. Telefonon vagy akár chaten keresztül kérhetünk segítséget a bank alkalmazottjaitól, a nap 24 órájában, ha kérdés merül fel az igényléssel kapcsolatban.

Az ok, hogy miért is érdemes átállni a bankoknak a digitális megoldásrokra, meglehetősen egyszerű Kovács Antal az OTP Bank vezérigazgató-helyettese szerint: a bankoknak is lépést kell tartaniuk a technológia fejlődésével, továbbá ma már egyre inkább nyűg a személyes ügyintézés, így minden modern pénzintézetnek érdeke, hogy kényelmes, élményszerű, személyre szabott bankolást biztosítson az ügyfeleinek.

Az online hitel egyelőre még csak az OTP mobilbankos ügyfeleinek érhető el, a későbbiekben tervezik a netbankkal, illetve jövedelem-átutalással nem rendelkező ügyfelek és az új ügyfelek bevonását is. Nekik azonban jövedelemigazolást kell adniuk.

(Forrás: penzugyguru.hu; privatbankar.hu; kép: pixabay.com)