Jump to content

Kiderült, hogy melyik a régió legjobb privátbankja

2017. 10. 27. 19:02

A The Banker és a PWM pénzügyi magazinok versenyén az Erste Group Bank kapta a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó elismerést, amelyet Kállay András, az Erste Bank Hungary Private Banking üzletágának igazgatója vett át Londonban.

A privátbanki szektor koncentrálódik, az elmúlt időszakban jelentős mértékben csak a legnagyobb három szereplő tudott növekedni, közülük is legjobban az Erste, amely a Citibank privátbanki ügyfeleinek átvételén túl is bővítette ügyfélszámát és a kezelt vagyon összegét. Ez Kállay András szerint azt bizonyítja, hogy az Erste minőségi szolgáltatásait elismerik a privátbanki ügyfelek. Az Erste Csoport erejét az is mutatja ezen a piacon, hogy az elmúlt öt évben már negyedszer bizonyult a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak – olvashtó az Erste közleményében.

Az elmúlt években jelentős külföldön tartott vagyonok áramlottak haza a kedvező adózású adóamnesztia termékekbe. Az Erste tapasztalatai szerint jellemzően Svájcból hozták haza a legnagyobb vagyont mind számszerűleg, mind tranzakciószámot tekintve.

Ezen túl az évek óta jó tőkepiaci hozamok, az élénkülő gazdaság valamint a cégeladások és az osztalékfizetések is jelentősen növelték az ügyfelek kezelt vagyonát az Erste Private Bankingnél – közölték.

(Forrás: penzugyguru.hu; vg.hu; pixabay.com)