Jump to content

Dübörög a kisvállalati üzletág

2018. 09. 29. 16:20

Hároméves, rugalmas folyószámlahitellel újít a CIB Bank.

A hazai piacon egyedülállónak számít az a kisvállalkozó ügyfeleket célzó, Garantiqa Hitelgarancia kezességvállalása mellett nyújtható hároméves futamidejű folyószámlahitel, amellyel a közelmúltban rukkolt elő a CIB Bank. A pénzintézet a piaci átlag feletti növekedést ért el Kisvállalati Üzletágában az év első felében, és hasonlóra számít az előttünk álló időszakban is. 

Jelentősen növelte üzleti aktivitását a CIB Bank kisvállalati üzletága 2018 első hat hónapjában: az új hitelfolyósítások volumene 27 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A hitelállomány kétszámjegyű dinamikáján túl tizenkét hónap alatt 22 százalékkal ugrottak meg a megtakarítások is az üzletágban, miközben az ügyfelek által bonyolított forgalom 16 százalékkal nőtt.

Egyedülálló konstrukció

Mindebben feltehetően szerepet játszottak az élénk, és az ügyfelek által megfogalmazott igényekre releváns válaszokat adó termékfejlesztési intézkedések is. Például a közelmúltban bevezetett hároméves futamidejű folyószámlahitel, amely a Garantiqa Hitelgarancia kezességvállalása mellett tárgyi fedezet nyújtása nélkül igényelhető.

„A kisvállalati folyószámlahitel egyedülálló konstrukció a magyarországi piacon, hiszen ténylegesen biztosítja a hároméves futamidő lehetőségét. Változatlan összeg és feltételek mellett az ügyfeleinknek nem kell évente a bankba fáradniuk és szerződést újítaniuk. Ugyanakkor továbbra is adott a keret emelésének, illetve csökkentésének lehetősége: a bővülő árbevétel magasabb összegre jogosítja fel az ügyfelet, aki ezt bármikor igénybe veheti.  Hitelei mellé tavaly megújított számlacsomagjait ajánlja a Bank, amelyek testreszabhatóságuknak köszönhetően illeszkednek az ügyfelek aktuális pénzügyi helyzetéhez” – emelte ki Fetter István, a bank kisvállalkozásokkal foglalkozó divíziójának vezetője.  

A CIB Bank külön termékvariációt alakított ki a meglévő ügyfelek kisebb összegű hiteligényének hatékony és gyors kiszolgálására, amellyel legfeljebb három munkanapon belül juthat hozzá az ügyfél a megcélzott hitelösszeghez. Ezt egyrészt a jelentősen leegyszerűsített dokumentációs igény teszi lehetővé, a társas vállalkozásoknak például semmilyen dokumentumot nem kell beszerezniük az igényléshez. A másik gyorsító tényező pedig az egypontos ügyintézés, hiszen az ügyfél egyszerre aláírhatja a hitelkérelmet és magát a szerződést.

Jövőre is lesznek újítások

A digitalizációs stratégia részeként a bank elindította a CIB Kisvállalkozói Hitelajánlat-készítő online platformot. A vállalkozásnak elég néhány céges adatot megadnia, hogy gyorsan, kényelmesen hozzájusson a hitelajánlathoz az új és innovatív megoldással. Fetter István szerint ezen a téren további újításokra számíthatnak az ügyfelek 2019-ben is.

„Az üzletági stratégia kialakításakor kiemelt figyelmet fordítunk az ügyfélélmény javítására, a gyorsaságra, valamint a költséghatékony működésre” – hangsúlyozta Fetter István. Szerinte a divízió 2018-ban 45 százalék körül alakuló költség-bevétel mutatója nemzetközi összevetésben is kiemelkedőnek számít, a hatékonyság javulását a bevételek gyarapításával kívánják tovább fokozni. Az eddigi eredmények ráadásul kiváló kiindulási alapot biztosítanak a jövő évre minden téren és minden fontos mutató alapján megfogalmazott, komoly növekedési tervek megvalósításához.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, profit7/Fotó: pixabay.com)