Jump to content

Áttörést hozó innovációk jönnek az energetikában

2018. 10. 26. 19:00

The Future is Now: a legmodernebb 150 fenntartható energetikával foglalkozó újítás, amely a várakozások szerint a jövő meghatározó eleme lesz.

Az InnoEnergy legfrissebb hatástanulmányában, az Impact Reportban arról számolt be, hogy 2011. óta az általuk támogatott, energetikával foglalkozó startupok 1741 állást hoztak létre Európa-szerte, miközben több mint 56.000 embert juttattak energiához a fejlődő országokban.

Az előrejelzések szerint a kedvező folyamatok a jövőben is folytatódnak és ezek a vállalkozások 809,5 millió euróval csökkentik az energiaköltségeket, illetve 5,5 tonnával a széndioxid-kibocsátást, ami pont annyinak felel meg, mintha 47 ezer autót kivonnának a forgalomból.

Ezek közé, az InnoEnergy által felkarolt startupok közé tartozik a svéd CorPower Ocean és a dán Pro-Dome is. Előbbi bóják segítségével elektromos árammá alakítja át a hullámok energiáját, míg az utóbbi a szélturbinák lapátjainak ellenőrzésére szakosodott automatizált drónok vezető fejlesztőjeként a szárazföldi szélturbinák ellenőrzésének költségeit csökkenti.

Az InnoEnery ezeket az innovatív vállalkozásokat Európa egyik legnagyobb energetikai eseményén, The Business Boosteren mutatta be idén októberben, amelynek célja a tiszta energiával kapcsolatos fejlesztések előmozdítása.

A „The Future is Now” gondolat köré épülő rendezvényen az érdeklődők megismerhették a legmodernebb 150 fenntartható energetikával foglalkozó újítást, amelyek a várakozások szerint meghatározó elemei lesznek a jövő energiaiparának.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)