Jump to content

Több magyar termék lehet a kiskereskedelmi láncok polcain

2020. 05. 15. 14:07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön egyeztetést folyatott a legjelentősebb magyar kereskedelmi láncok vezetőivel, megköszönve a veszélyhelyzet idején is dolgozó munkatársak helytállását – közölte az ITM pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára megköszönte a kereskedelmi láncoknak a veszélyhelyzet ideje alatt tanúsított helytállást.

Különösen kifejezték elismerésüket annak a közel 400 ezer magyar munkavállalónak, akik a bevásárlási hullám idején helytálltak és a megnövekedett egészségügyi kockázatok ellenére is kiszolgálták a magyar családokat.

Az egyeztetés másik fontos témája az volt, hogyan lehet közösen gyorsítani azt az elmúlt években mutatkozó tendenciát, hogy egyre több magyar termék legyen a kiskereskedelmi láncok polcain.

„Annak érdekében, hogy a hazai termelők meg tudjanak felelni a magyar fogyasztók minőségi igényeinek, készen állunk arra, hogy beszállító-fejlesztési programunkat kiterjesszük az élelmiszeripar és a hazai agrárium szereplőire” – nyilatkozta György László.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, hirado.hu/Fotó: pixabay.com)