Jump to content

A technológia-alapú biztonság jövőjén dolgozik a közszolgálati egyetem és a Vodafone

2021. 03. 16. 14:44

Konzorciumi partnerként fogja segíteni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratóriumát a Vodafone Magyarország - közölte a távközlési vállalat az MTI-vel kedden.

Az országos hatáskörű kutatóhely olyan területeken folytat kutatást és fejlesztést, mint az intézményeket, a településeket és a határvédelmet érintő, technológia-alapú biztonsági kérdések, valamint a kiberbiztonság és az 5G. A közlemény szerint az egyetem 2020 őszén indította a Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium (BTNL)programját.

A laboratórium működését a jövőben a Vodafone Magyarország is támogatja, erről szándékmegállapodás született a vállalat és a felsőoktatási intézmény között.

A Vodafone évek óta nyújt szakmai, illetve pénzügyi támogatást a hazai felsőoktatási intézmények és a fiatal generáció innovációs projektjei számára. Tavaly a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen segítette egy kísérleti 5G hálózat és 5G laboratórium létrejöttét, idén pedig csúcstechnológiás eszközökkel járult hozzá az Óbudai Egyetem kiberbiztonsági képzéséhez és egy kurzust a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen ia támogatott.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)