Jump to content

Vállalati kötvénykibocsátásban a régióban a 3. legnagyobb lett az OTP

2021. 03. 19. 21:44

Az OTP Bank az elmúlt néhány évben kiemelkedő eredményeket ért el a vállalati kötvénypiacon, amelynek köszönhetően 2020-ban a Bloomberg ranglistáján a 3. helyezést érte el a kelet-közép-európai régióban a kibocsátások nagysága alapján - közölte a pénzintézet az MTI-vel pénteken.

Kitértek arra, hogy a csoport részt vett első nemzetközi szuverén kötvénykibocsátásában, vezető társforgalmazóként szerepelt a horvát állam 2 milliárd euró össznévértékű kötvénykibocsátásának megszervezésében és lebonyolításában. A kibocsátást a volatilis piaci helyzet ellenére jelentősen túljegyezték, összesen 7 milliárd euró vételi ajánlat érkezett.

A tranzakcióban a Horvát Köztársaság 12 és 20 éves lejárattal bocsátott kötvényeket nemzetközi befektetőknek 2021. február 25-én. A tranzakcióban az OTP Csoport a Societe Generallal, a J.P. Morgannel, a Morgan Stanleyvel, valamint a Zagrebačka banka / UniCredittel működött együtt.

Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója a közleményben újabb mérföldkőnek nevezte az első szuverén kötvényügyletet. A tőkepiacon ez az egyik legnagyobb siker, ami elérhető, és minden nagy piaci szereplő azért dolgozik, hogy ebben a szegmensben részese lehessen a legnagyobb bankok elismert klubjának - mondta.

A csoport Magyarországon évek óta meghatározó szereplő a vállalati kötvénykibocsátás szervezés területén, emellett Horvátországban és Szerbiában is jelentős sikereket ért el tavaly. Ennek eredményeként a Bloomberg ranglistáján a 3. helyezést érte el az OTP Bank a kelet-közép-európai régióban a vállalati kötvénykibocsátások szervezői mezőnyében 2020-ban.

(Forrás: penzugyguru.co.hu, MTI/Fotó: pixabay.com)