Jump to content

Som-Balogh Edina a párjára hallgat

2012. 06. 06. 00:00

Som-Balogh Edina, a Barátok Közt Kingája ügyel arra, hogy ne költsön felesleges dolgokra, és beleférjen a családi költségvetésbe. Mint a narancsjuice.hu-nak elmondta, fontos számára, hogy legyen megtakarítása, egyfajta vésztartalékként, ebben a kérdésben pedig elsősorban a párja véleményét kéri ki.

Az évek során egyre tudatosabbá váltam a pénzügyek terén. Bizonyos területek persze most is távol állnak tőlem, de a mindennapi élet részét képező feladatokat, legyen szó mondjuk a háztartásról, már jól kezelem – mesélte a narancsjuice.hu kérdésére Som-Balogh Edina. A Barátok Közt sztárja ügyel arra, hogy csak azt vegye meg, amire valóban szükség van. - Egy bevásárlás alatt pillanatok alatt el lehet szállni. Csak azért nem veszek meg valamit, mert még elfér a kosárban – fogalmazott a színésznő. Hozzátette, figyel arra is, hogy ne költsön többet – főként ne felesleges dolgokra – mint amennyit a családi kassza megenged.

Som-Balogh Edina már korán megtanulta a takarékosság fontosságát. - A családomra mindig jellemző volt a pénzügyi tudatosság. Nem szenvedtünk hiányt, amire szükség volt, azt meg tudtuk venni, vagy kigazdálkodtuk, de sosem engedhettük meg magunknak, hogy szórjuk a pénzt – fejtette ki. Majd megjegyezte, ez utóbbit egyáltalán nem is bánja, hiszen úgy véli, ha az ember megengedheti magának, akkor hajlamos nagy lábon élni, és elfelejtkezni arról, hogy ez a helyzet meg is változhat. Mint hangsúlyozta, azokra az időkre is készülni kell, amikor majd esetleg a megtakarítások segíthetnek.

- Számomra is fontos, hogy legyen megtakarításom, vésztartalékom, ha úgy tetszik – húzta alá. Ám mivel Som-Balogh Edina nem tartja magát szakembernek ezen a téren, így olyanok véleményét kéri ki, akik érdemben tudnak segíteni. Elsősorban a párjához fordul – aki május vége óta már a férje is -, és ha megtakarításról van szó, akkor vele mindenképpen egyeztet.