Jump to content

Miből vegyük az organikusat?

2013. 04. 29. 00:00

Az organikus vagy bio termékekről a legtöbbször nem csak magas minőség és a természetes ízvilág, hanem a magas árak is eszünkbe jutnak. Emiatt pedig nyílván nem engedhetjük meg magunknak, hogy minidig ezeket válasszuk. A Házipatika most összegyűjtötte azokat a termékeket, amelyekből a leginkább érdemes az organikusat választani.

Marhahús

Néhány kutatás szerint számos rákos megbetegedés esélyét megnöveli az, ha szervezetünkbe kerülnek azok a hormonok és vegyszerek, amelyeket a szarvasmarha ipari tenyésztése során használnak fel. A tanúsítvánnyal hitelesített organikus marhahús természetesen nem tartalmaz hormonokat és antibiotikumat, így - ha megtehetjük - érdemes ezeket választanunk.

Eper

A bioeper egyszerűen azért jobb, mint a nagyüzemi termelésben megtermelt földieper, mert nem kerülnek bele a gyümölcs által igen könnyen felszívott növényvédőszerek és műtrágyák. Az eper ezeket nagy felületénél és földhöz közeli termésénél fogva igen könnyen felszívja.

Zeller

A zeller szintén olyan növény, amelyek általában különösen fertőzött a növényvédő szerek által. Az organikus termékeket persze nem mindig engedheti meg pénztárcánk, de hasonló okok miatt néha érdemes más zöldségekeből is organikusat fogyasztani. Különösen fertőzött például a paprika, a paraj és a burgonya is.

Kíváncsi a további termékekre, amelyeket jobb organikus formában fogyasztani? Olvassa el a Házipatika cikkét! A mikrohullámú sütőben elkészített pattogatott kukorica csomagolása mérgező lehet, a tej pedig nagy mennyiségben tartalmaz ösztrogént.

Forrás: Házipatika

Fotó: galant/Flickr