Jump to content

Egyre jobbak a fővárosi szállodák!

2013. 05. 28. 00:00

A hatodik helyre, a tavalyinál eggyel előrébb kerültek a budapesti szállodák az európai listán a vendégek elégedettsége alapján - derül ki a nemzetközi szállásfoglalási szolgáltatást nyújtó portál, a hotel.info szállodaértékelésekről készített aktuális felméréséből.

Budapest 7,53 pontos elégedettségi mutatójával maga mögé utasította a hetedik helyre került Prágát, a két város tavalyi rangsorban elért eredménye és helyezése felcserélődött - közölte kedden a portál.

A listán ismét Varsó áll az első helyen 7,89 ponttal, még úgy is, hogy a szállást foglalók kevésbé voltak elégedettek, mint tavaly. Az előző évinél egyértelműen jobbnak ítélték a vendégek a pozsonyi szállásokat, így a szlovák főváros a második helyen végzett.

Kevésbé elégedetten távoztak a vendégek Róma és London szállodáiból. Az olasz főváros 6,91 pontos értékelést ért el az előző évi 6,92 pont után. Londont a szállást foglaló vendégek csak 6,57 pontra értékelték, tavaly pedig 6,58 pontra. Az európai városokban szállást foglalók 2013-ban egyértelműen elégedettebbek voltak a párizsi szállodákkal, 6,89 pontra értékelték azokat, szemben az előző évi 6,74 pontos eredménnyel.

A www.hotel.info elektronikus szobafoglalási lehetőséget kínál világszerte több mint 250 ezer szállodában. A vendégek a szállodából való távozásuk után 0-tól 10-ig terjedő skálán értékelik a portálon keresztül foglalt szállodákat. Az értékelés a szoba minőségére, a személyzet kedvességére, a tisztaságra, a zajra, az ár-érték arányra, valamint a reggelire, illetve a gasztronómiai szolgáltatásokra adott pontszámok összesítéséből adódik.

Forrás: MTI Eco

Fotó: Stuart Caie/Flickr