Jump to content

Nehéz hétfői munkakezdés? Segítünk!

2013. 11. 16. 00:00

Nehezen szánod rá magad hétfőn, hogy elindulj a munkába? Már vasárnap is kiráz a hideg a következő hét gondolatától is? Depresszió, koncentrációzavar, kilátástalanság, motiválatlanság jellemez. Olvasd el hat tippünket a hétfői munkaundor elkerülésére!

Nehezen indulnak a hétfők? Ilyenkor különösen elkap a munkaundor? Olvasd el hat tippünket, amik segíthetnek rajtad!

  1. Gondold át, miért nem szeretsz dolgozni, mi a negatív érzések forrása. Egy idegesítő munkatárs, vagy a főnök? Esetleg nem érzed úgy, hogy kellően értékelik erőfeszítéseidet? Rossz feladatok? Ha megvannak az okok, könnyebb arra megoldást találni, és egyszerűbben megy a munka is.
  2. Könnyebb átvészelni a napot, ha kipihent vagy. Nem érdemes hétvégén nagy bulizással, éjszakai kimaradásokkal, majd utána délutánig tartó alvással felborítani a biológiai óránkat. Hétfőn nehéz lesz akkor a munkába elindulni.
  3. Érdemes lehet hétfőre valami különleges programot szervezni a barátokkal, családtagokkal vagy akár csak önmagunknak. Így a hétkezdés nem csak a munkáról fog szólni. Egy a lényeg, örömöt okozzon. De akár lehet ez kedd is vagy szerda is, az a fontos, hogy ne csak a hétvége nyújtson örömöt a héten.
  4. Kapcsolódj ki munka közben! Beszélgess a kollégákkal a kávészünetben, vagy ebéd közben találkozz barátoddal, barátnőddel, ismerősöddel. Célszerű nem a munkáról beszélgetnek.
  5. Lehet banálisnak, vagy elcsépeltnek hangzik, de néha igenis működik. Érdemes reggel olyan zenét hallgatni, ami jobb kedvre deríti, vagy felpörgeti. Ha süt a nap, akkor menj ki egy kicsit a friss levegőre. Érdemes az étkezésre is odafigyelni, a sok zöldség és gyümölcs jót tesz, a zsíros ételek és az alkohol fogyasztását viszont érdemes kerülni a hétvégén.
  6. Ha ezek után is úgy érzed nincs mit tenni, akkor munkahelyet kell váltania, vagy teljesen más típusú munkát keresni, és új irányba terelni a karriered. Ez nehéz napjainkban, de ha van rá lehetőség, érdemes megpróbálni.

Forrás: Dívány

Kép: freedigitalphotos.net