Jump to content

Működő házi szépségtrükkök

2013. 12. 20. 00:00

Az újságokban számos olyan házi szépségápolási praktikáról olvashatunk, amelyek valójában hatástalanok, netalántán károsak is. A Dívány viszont most összegyűjtött öt olyan házi szépségtrükköt, amelyek valóban hatásosak, jótékony hatással vannak fittségünkre és pénztárcánkra is.

A méregdrága kozmetikumok megvásárlása helyett érdemes megfontolnunk például a sós vizes borogatást, amely kvázi természetes bőrradírként funkcionálva képes az arcbőrben található felesleges faggyúrétegek és mitesszerek eltávolítására. Ehhez hasonlóan pénztárcabarát megoldás az, ha a bepirosódó, allergiás tünetektől szenvedő szemeket tejes öblögetéssel kezelünk. A tej nemcsak időlegesen enyhíti fájdalmainkat, de gyulladáscsökkentő hatásánál fogva valódi gyógyír lehet a szemirritációra.

A Dívány által hivatkozott refinery29 egyik legmeghökkentőbb állítása az, hogy a bőrben lévő zsírt eltüntethetjük az alapozó eltávolítása nélkül is - ehhez csupán a Starbucks nevű kávézólánc barna szalvétájára vagy jobb minőségű papírzsebkendőre lesz szükségünk. Az olajos bőrön kívül van viszont megoldásunk a száraz és töredezett hajra is. A sok festéstől megfáradt hajat pakolásokkal kezelhetjük - ezek jobb hatásfokának eléréséhez pedig érdemes folpackból készült maszkot használnunk.

További érdekes praktikákért és részletes leírásokért olvassa el a Dívány összeállítását!

Forrás: Dívány

Fotó: Free Digital Photos