Jump to content

Finomat fél óra alatt

2014. 01. 30. 00:00

Nincs időd főzni? Azt se tudod, hol áll a fejed a nagy rohanásban, viszont nem akarsz méregdrágán enni mindennap? Esetleg a családod is meg kellene etetni? A Nők Lapja Café legújabb összeállítását neked találták ki - ebben három pofonegyszerű, viszonylag olcsón elkészíthető receptet találhatsz. És igen, mind elkészül 30 percen belül. A jelszó a tonhal.

Az avokádós tonhalsaláta minden nő kedvence lehet, aki szeretne egészségesen étkezni, viszont nincs ideje nagy ügyet csinálnia a gasztroművészetből. A legjobb benne az, hogy a legalapvetőbb zöldségekre és a tonhalkonzervre van hozzá szükség. Igazából az egyetlen drágább alapanyag az avokádó - ezzel pedig bánhatunk okosan, már a mennyiséget tekintve. Ez mindennapi kedvenc lehet.

Kicsit kreatívabbak relatíve kis energiabefektetéssel a tonhalkrémes tortillatekercset is összeüthetik - a lepénnyel együtt már egy könnyű női ebédnek megfelelő táplálékra teszünk szert. Az alapanyagok továbbra is egészségesek, a tonhalkonzerv pedig biztosítja a többszörösen telítetlen zsírsavak bevitelét. Ínycsiklandó, pénztárcabarát és egészséges - mi kell még?

A következő fogás is megmarad a tonhal bűvöletében, de ez egy pohár bor mellett akár egy romantikus randi fogása is lehet. Nagyobb mennyiségben elkészítve pedig egy családi vacsihoz is ideális. Hogy miről van szó? Spagettiről - tonhallal és pirított zöldségekről. A pirított zöldség legfontosabb sajátossága pedig az, hogy villámgyorsan elkészül, igazán finom és egy percig sem kell lelkifurdalást éreznünk az ízlelőbimbóknak kedves élvezetek miatt. Sem anyagilag, sem fogyókúra-szempontból. Hölgyeim, tonhalra fel! A recepteket az NLC cikkében találják.

Forrás: Nők Lapja Café

Fotó: Free Digital Photos