Jump to content

Már megint az autómosás...

2014. 02. 28. 00:00

Ugye önnek is folyton visszatérő nyűg, hogy autója a közlekedésben minduntalan összekoszolódik és annak kulturált kinézete érdekében minduntalan erőfeszítéseket kell tenni? Ha igen, van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz hír: ez ezután sem lesz másképp. A jó hír: a Dívány összeállítása alapján mérlegelhetik, hogy inkább pénzbeli vagy időbeli áldozatokat érdemes hozni járgányunk tisztasága érdekében.

Az összeállítás szerint autónkat gépi mosóban körülbelül 1000 forintért varázsolhatjuk kívülről tisztává. Ennél jóval nagyobb tehertétel a kocsi belső tisztítása, ami körülbelül 3000 és 4500 forint közötti összegbe kerül, szolgáltatótól függően. Ezért az alábbi szolgáltatásokat kapjuk: "külső mosás, külső műanyag elemek tisztítása, ápolása, alufelni vagy dísztárcsa tisztítás, ülés és padlókárpit porszívózás, csomagtartó és kalaptartó porszívózás, műanyagápolás, gumi- és textilszőnyegek ápolása, belső üvegfelületek tisztítása, belső tükrök tisztítása".

De mit kell tennünk akkor, ha inkább saját magunk gondoskodnánk közlekedési eszközünk makulátlan megjelenéséről? Ez bizony nem egyszerű feladat, belül például szükség lesz porszívózásra, az apróbb helyek ecsetes portalanítására és nedves portörlésre is. Ezt követheti a műanyag és kárpitfelületek vegyszeres tisztítása és a gumiszőnyegek suvickolása is. Érdemes kiszednünk és ellenőriznünk az autóhoz tartozó kötelező biztonsági és opcionális kényelmi berendezések állapotát, meglétét is.

A külső tisztítás a kosz egyszerű eltávolításán túl polírozást is magába foglalhat, de ez könnyen elrontható munkafolyamat, amivel akár károkat is okozhatunk - a cikk szerint ezért azt ára ellenére érdemesebb szakemberekre bíznunk. Ha többre kíváncsi, olvassa el a Dívány kiváló összefoglalóját!

Forrás: Dívány