Jump to content

Szabadstrandok a Balatonnál

2016. 06. 17. 20:14

Alig kezdődött el a nyár, máris itt van az első strandolós hétvége, hiszen a Balaton vize már 23 fokos. Habár a strandokat üzemeltető önkormányzatok az idei szezonban sem emeltek a jegyárakon, idén is sokan lesznek, akik inkább a szabadstrandokat választják majd. De vajon hány szabadstrand van még a Balatonnál, és milyen jövő vár az ingyenes partszakaszokra a következő években?

A Balaton vize jelenleg ~23 fokos, így a következő hetekben vélhetően egyre többen indulnak majd útnak egy kis tóparti felüdülés reményében.

Ennek fényében mindenképp jó hír, hogy a balatoni strandokat üzemeltető önkormányzatok az idei szezonban sem emeltek a jegyárakon, és elvileg a parkolási díjak is változatlanok maradtak az üdülőövezetekben. Habár a kisebb strandokon némi árkorrekció lehetséges, ez azt jelenti, hogy idén is 450-750 forint között maradnak a felnőtt napi belépődíjak (a legismertebb strandokon, például a siófoki nagystrandon 1000 forint is lehet a belépő), a gyerekek, diákok, nyugdíjasok pedig ennek az összegnek az 50-60 százalékára készülhetnek.

Bár a tavalyi évhez képest nem drágultak a balatoni strandok, sokan továbbra is az ingyenes fürdőhelyeket keresik. Szerencséjükre a magyar tengernél egyelőre még több tucat szabadstrandon lehet hódolni a fürdőzés és a napozás örömeinek.

A szabadstrandok listáját ITT találja.

(Forrás: penzcentrum.hu / Kép forrása: google)