Jump to content

10 dolog, amit csak kérned kell, és ingyen megkapod a hoteledtől

2016. 06. 27. 18:03

Kérj és megadatik – szól a bibliai aranyszabály, és nincs ez másképp a hotelekben sem: rengeteg apró extrával tudnak szolgálni a külföldi szállodák, amit maguktól ugyan nem mondanak, de ha kérjük, megkapjuk, ráadásul ingyen. Íme néhány dolog, amelyet szíves-örömest a rendelkezésedre bocsát a hotel recepciója.

1. Megfelelő párna

Az alvásminőség szempontjából abszolút nem mindegy, hogy milyen párnára hajtjuk le éjjelente a fejünket, főleg, ha fontos üzleti döntések előtt állunk. Túl kicsi, túl nagy, kemény, puha? Mindenki mást preferál, éppen ezért például a Conrad szállodalánc bevezette a “párnamenüt”, ha az alapfelszerelés nem lenne jó, így mindenki a számára megfelelőt választhatja. Ha számodra is kényelmetlen a párna, érdemes egy újat kérni a recepción.

2. GoPro kölcsönbe

Megörökítenéd a nyaralásod, de nem tudod mivel rögzíteni? Ne a telefonodat merítsd, hanem kérd a hoteled segítségét! A Marriott hotellánc közel két tucat szállodájában adnak egy GoPro Hero 4-et, ráadásul szinte biztos, hogy más bónuszra is pályázhatsz, ha az így rögzített anyagokból meg is osztasz párat a hotel oldalán.

3. Tornaszőnyeg

Lazítanál egy kicsit, de az edzőterem helyett a szobádban próbálod levezetni a stresszt? Nem valószínű, hogy csomagoltál jógamatracot, de nem kell feltétlenül lemondanod az aktív pihenés ezen formájáról. Európában és az Egyesült Államokban is bevett szokássá válik, hogy ellátják a vendégeket egy-egy matraccal, így akár külföldi útjaink során is hódolhatunk szenvedélyünknek.

4. Autó

Akár egy autót is kaphatsz sofőrrel, ha jókor vagy jó helyen: a Thompsonnak például a Lexusszal van együttműködése, máshol Porsche-modelleket hozhatsz ki, de a Beverly Wilshire például Rolls-Royce Phantomot tesz a kuncsaftjai alá, amelyhez egy sofőr is jár. A járgányokat négy órára is elvihetjük.

5. Bármilyen töltő

Ha nincs megfelelő adaptered, vagy csak egyszerűen otthon hagytad a töltőd, akkor se ess pánikba, kisegítenek a recepción néhány extra darabbal. Hogy honnan van? A töltő az egyik leggyakrabban ott felejtett eszköz, amelyből tetemes mennyiség gyűlik össze. Ha már ott van, miért ne segítenének a bajba jutott lakón?

6. Edzőfelszerelés

Ha a jógamatrac nem lett volna elég, itt van minden más is: a Hyatt, a Westin és Hilton egyes szállóiban már kölcsönözhetsz az Under Armour segítségével tréningruhát és cipőt az ottléted alatt, ha pedig még ez sem lenne elég, akár súlyokat is szereznek neked.

7. Varrókészlet és hajgöndörítő

Bármikor megtörténhet a baleset és leszakadhat egy gomb, vagy kiszakadhat a varrás a leglehetetlenebb helyzetekben is. Valószínűleg te sem az vagy, aki a csomagolásnál elsőként teszi el a házi varrókészletet, de egyet se félj: a Trump hotelekben például a fürdőszobai szekrényekben vár téged a készlet, ám ha mégsem találnád, a recepció mindig ki tud segíteni egyel.

8. Női kozmetikumok

Ha otthon hagyott dolgok helyettesítéséről van szó, akkor a Kimpton szállodák verhetetlenek: ingyenesen használható például hajgöndörítő és egyenesítő, hordozható tükör, körömápolók, legyezők, pillanatragasztó, éjjeli égők lámpákba és még sorolhatnánk. Mindezt a recepció nagyon szívesen a rendelkezésre bocsájtja.

9. Ebook olvasó

A Újszövetség az éjjeli szekrényen már a múlté: néhány szálloda Kindle olvasóval kedveskedik a vendégeknek ottlétük alatt. Ha mégsem lenne ott, érdemes itt is a recepcióhoz fordulni. Nyaranta a Trump és Revere hotelek medencéi mellett már ezt is adják a törölközők mellé.

10. Játékok

Gyerekkel mész, de nem pakolnád el az egész otthoni játszósarkot? Meg van oldva: az animátorok mellett a legtöbb hotellánc már biztosít például kifestőket, színes ceruzákat, zsírkrétát, vízi játékokat, hogy lekösse magát a gyerkőc. Ha kicsit idősebb az sem gond: társasjátékokat is találhatunk például a Corinthiában, a Marriott egyes egységeiben pedig még versenyeket is rendeznek a játékos kedvű vendégeknek.

(Forrás: privatbankar.hu /Kép forrása: FreeDigitalPhotos)