Jump to content

Ezeket ne mondd a céges karácsonyi bulin!

2016. 12. 16. 21:56


A céges karácsonyi, év végi bulik időszak ez, azonban nem mindenkinek kezdődik kellemesen a jövő hét. Az ok: kicsit többet ivott a kelleténél. Mely témákat kerüljük, mit ne mondjunk az karácsonyi rendezvényen, ha nem szeretnénk hétfőn kínosan érezni magunkat?

A céges bulik a kínos helyzetek aknamezője. Így aztán nem könnyű megtalálni azt az egyensúlyt, hogy el tudd engedni magad, és jól szórakozz a bulin anélkül, hogy komplett idiótát csinálnál magadból, vagy veszélyeztetnéd az állásodat.

"Egy olyan környezetben, mint a céges buli az ember úgy érzi, hogy több mindenről beszélgethet a kollégákkal, mint egyébként, például fizetésről, munkahelyi konfliktusokról, vagy más bizalmas témáról. Az efféle beszélgetéseket jobb nem a céges bulin megejteni. Érdemes könnyedebb témákkal építeni a munkahelyi kapcsolatokat" - mondta a Business Insidernek Bram Lowsky, a Right Management elnöke.

HR-szakértők és karrier tanácsadók 9 dolgot emelt ki, amelyek soha, semmikor, semmilyen körülmények között ne hagyják el a szádat céges rendezvényeken.

1. "Bemutatnád a fiadat/lányodat?"
2. "Sosem vettem még észre, hogy ilyen jó tested van!"
3. "Hazavigyelek?" (ittasan, saját autóval)
4. "Én most nagyon berúgtam."
5. "Hallottad, hogy..."
6. "Utálom a főnökömet!/Felmondok!"
7. "Kaptál bónuszt?"
8. "És mit gondolsz X politikusról, Y döntésről?"
9. "Mi újság a részlegeden?"

(Forrás: penzugyguru.hu; portfolio.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)