Jump to content

Szürkék vagyunk az utakon

2017. 01. 30. 10:07

A magyar férfi használtautó-vásárlók kedvenc típusa az Opel Astra, míg a nőké a Suzuki Swift - áll az AAA AUTO összegzésében. A nők a ferdehátú modelleket preferálják, míg a férfiak nagyobb számban vásároltak szedánokat, kombikat és MPV-ket.

A magyar férfiak körében az Opel Astra, a Suzuki Swift és a Ford Focus, míg a nőknél a Suzuki Swift, az Opel Astra és az Opel Corsa volt a három legnépszerűbb modell. A színeket tekintve mindkét nem körében a szürke a legnépszerűbb. A cég tapasztalatai szerint Magyarországon jobban kedvelik ezt a színt, mint Európa más országaiban: nálunk a férfiak 30 és a nők 26 százaléka vásárol szürke használt autót, miközben csoportszinten 22, illetve 20 százalék ez az arány. A magyar nők 12 százaléka választ piros használt gépkocsit, míg a férfiak körében 8 százalék a piros autót vásárlók aránya – derült ki az AAA AUTO adataiból.

„Magyarországon – ahogy más piacainkon is – a nők a kisebb teljesítményű gépkocsikat kedvelik. A női használtautó-vásárlók 17 százaléka, míg a férfiaknak mindössze 9 százaléka vásárol 50 kW-os vagy annál kisebb motorteljesítményű autót. A magyar nők az átlagnál jobban szeretik a benzinmotort: 74 százalékuk választott benzinüzemű gépkocsit, szemben a csoportszinten jellemző 64 százalékkal” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO International vezérigazgatója.

A vevők körében erősen preferáltak a ferdehátú modellek: a magyar nők 60 százaléka vett ilyen karosszériájú autót, míg csoportszinten ez az arány 49 százalék volt. A magyar férfiak mintegy 20 százaléka vásárolt szedánt, 19 százaléka kombit és 11 százaléka MPV-t.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban a  városi crossoverek. Mindez nem a véletlen műve, hiszen ezek az autók igazi státuszszimbólumnak számítanak, emellett könnyedén küzdik le az akadályokat városban és terepen egyaránt.

(Forrás: penzugyguru.hu; AAA Auto; kép: FreeDigitalPhotos.net, google)