Jump to content

Az amerikaiak csapnivalók a pénzügyekben

2017. 07. 12. 21:06


A moneyish.com friss felmérése alapján az euronews pontokba szedte, hogy az amerikaiak milyen hibákat követnek el a pénzügyeik kezelése során.

Nem takarékoskodnak

Minden negyedik amerikainak semmilyen vésztartaléka sincs. A Bankrate.com felmérése szerint az amerikai lakosság negyedének egyetlen dollár, vészesetekre félretett pénze sincs.

Szakértők szerint legalább 3-6 havi bérünknek megfelelő összeget kellene a számlánkon tartanunk, hogy biztonságban túléljünk egy előre nem látható nagyobb kiadást vagy a munkánk elvesztését.

Jobban aggódnak a következő nyaralásuk, mint a nyugdíjuk miatt

A felmérésben részt vevő válaszadók 36 százaléka a legfontosabbnak azt tartotta, hogy legyen elegendő pénz félre téve az adott évi nyaralásra, míg csupán 32 százalék gondolta úgy, hogy a pénzét inkább nyugdíjra teszi félre, nem nyaralásra.

Dugdossák, titkolják a pénzt a párjuk előtt

Több millióan rejtegetnek pénzt a házastársuk vagy élettársuk elől. Becslések szerint 12 millió amerikai nem vallja be, hogy bizonyos pénzügyeit rejtegeti a partnere elől, vagy nem vallja be, mennyi pénze is van valójában.

Nem tudnak fontossági sorrendet felállítani

Az amerikaiak nem tudják helyesen megítélni, melyik számlát kell előbb befizetni, és melyik várhat. Ha nem tudják minden számlájukat egyszerre befizetni, általában rosszul választanak.

Óriási a hitelállomány

Az amerikaiak a legutóbbi adatok szerint 1000 milliárd dollár hitelkártya adósságot halmoztak fel – és ez csak az az összeg, amit amerikaiak hiteleztek meg.

a pénzügyi válság óta nem volt ekkora a hitelállomány. Ez nem az egyetlen, ezer milliárdnál is nagyobb hitelösszeg: ugyanennyire el vannak adósodva az autóhitelek és a diákhitelek miatt is.

(Forrás: penzugyguru.hu; hataratkelo.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)