Jump to content

Ilyen költségre számíts,ha Dániába utazol

2017. 08. 01. 08:00

Egyre több kisgyerekes család kiváncsi a hires, Dán Lego cég által épített Legolandre, ami a Budapesti reptérről körülbelül két òra alatt elérhető. Akár 15.000 forintos áron tudunk repjegyet vásárolni a Rynair légitársaságnak köszönhetően, amivel Budapestről Billundba és Billundból Budapestre tudunk elutazni, hogy a világ legelső Legolandét tekinthessük meg.

Az 1958-ban épült Legolandet eddig több mint ötven millió ember látogatta meg, amivel kiérdemelte a legnagyobb turista látványosságnak szóló díjat  Dániában, azon belül a Jylland félszigeten. Minden évben egyre több és több újdonsággal lepik meg az ide látogatatókat. Lehet az egy különleges  hullámvasút vagy akár egy vizes rész, ahol a kissebb gyerekek tudnak játszani, mindig nagy sikere van az új játékoknak. A parkot különböző témák szerint építették fel, mint például Lego City, Duplo vagy kalóz terület.

 A park kizárólag márciustól októberig van nyitva, azonban ha nem szeretnénk, hogy az időjárás befolyásolja a szórakozásunkat, akkor a legalkalmasabb időpont a nyári időszak és a szeptemberi hónap.

A parktól körülbelül 300 méterre találahtó a Legoland látogatóinak fent tartott  Lego hotel, ahol különböző Lego szereplőkkel díszített szobát tudunk választani.

 Aki a Legoland hivatalos oldalán veszi meg a jegyét, rengeteg kedvezményt kap, hiszen a családi jegyet 1835 korona helyett 1335 koronáért tudja megvásárolni egészen szeptember elejéig, ami körülbelül húszezer forint megtakarítást jelent egy család számára.

 Egy három fős családnak szintén  szeptember harmadikáig 917 korona a belépőjegy, ami a negyven forintos dán koronával átszámolva 36.680 forint. Egy négy fős családnak a belépés összesen 44.680 forintba kerül.

 Étkezésre mind a Legolandben, mind a park hotelében van lehetőség, azonban ez sokkal költségesebb, mintha egy külsős területen vennénk meg a szükséges élelmiszert. Egy gyerek menü 70 koronától kezdődik a park területén, ami körülbelül 2800 forint, ezzel ellentétben egy felnőtt ebéd akár 7500 forintba is kerülhet.

Ha az utazásra szeretnénk vásárolni különböző jó minőségű kiegészítőt, lehet ez egy megfelelő védelemmel ellátott napszemüveg vagy egy utazótáska, amibe pár napra kényelmesen tudunk pakolni, akkor a szintén Dániában található, Trendhim nevezetű webshopot keressük meg.

(Forrás: Szerkesztőség)