Jump to content

Nyaralás, iskolakezdés, lakásfelújítás - ezekre költünk a legtöbbet

2017. 08. 22. 15:49

A Cofidis felméréséből kiderül, hogy a magyarok közül a legtöbben (28 százalék) nyaralásra terveznek költeni az idén, ezt követően az iskolakezdés és a lakásfelújítás (17-17 százalék) szerepel a tervezett kiadások között.

A hitelintézet felmérése szerint a magyarok számottevő arányban költenek még ruházati cikkekre (13 százalék), egészségügyi kiadásokra és műszaki cikkekre (8-8 százalék), továbbá szórakozásra (6 százalék).

Alapvetően élményekre és maradandó dolgokra szeretnek költeni. A kutatásból kiderült, hogy a nyaralás (88 százalék) az a kiadás, amire a legnagyobb megelégedéssel költenek a magyarok. Ezt követi sorban a szórakozásra (75 százalék), a gyerekek táboroztatására (71 százalék), a ruházati cikkekre (70 százalék), lakásfelújításra (69 százalék) fordított pénz.

A leggyakrabban lakásfelújítás (46 százalék) és nyaralás (38 százalék) esetén fordul elő, hogy túlszaladnak a magyar családok az eltervezett költségvetésen.

Hitel? Köszi, de nem

A felmérés szerint kevesebben mernek belevágni a hitelfelvételbe: a magyarok 3 százaléka nyaralásra, 2 százaléka iskolakezdésre, 1 százaléka ruházati cikkekre vesz fel hitelt. Ennél magasabb arányban, 10 százalékban vesznek fel hitelt lakásfelújításra, az autóvásárlást fontolgatóknak pedig a harmada tervezi a hitelfelvételt.

(Forrás: mti.hu; penzugyguru.hu; kép: pixabay.com)