Jump to content

Hol találhatók a világ luxuslakásai és hol áll Budapest ezen a listán?

2017. 10. 09. 16:17

A világ legdrágább luxuslakása Monacoban található, de mellett London, New York és Hongkong is kínál csillagászati árú ingatlanokat. Egymillió forintos négyzetméterárával a Duna-parti Marina Bay Residence 2 lakásai Budapest legdrágább ingatlanjai közé tartoznak, de vajon világviszonylatban hol helyezkednek el egy képzeletbeli listán?

Az Urbo listáján a manhattani Central Park szomszédságában lévő CitySpire toronyban található penthouse 100 millió dollárért (26,5 milliárd forint) keresett vevőt néhány évvel ezelőtt. A hat hálószobás, kilenc fürdőszobával ellátott, 750 négyzetméteres lakás a 75 emeletes CitySpire Center legtetején helyezkedik el. A luxuslakás a legfelső három szintet fogalja el és csaknem 800 négyzetméternyi terasz veszi körül. Sokan érdeklődnek az ingatlan iránt, de a horror magas ár még manhattani viszonyok között is sokkoló. Így a mai napig nem sikerült eladni.

Hongkongban, a The Peak (Orom) toronyházban található House No 1 tetején épült luxusotthon saját uszodával, tetőterasszal, tetőkerttel rendelkezik, de „csupán csak" 430 négyzetméter. 107 millió dollárért (28,3 milliárd forint) vette meg egy nevét titokban tartó vásárló, ez az ár azonban egy kicsitvel a várakozások alatt volt.

A One Hyde Park Penthouse D apartmanja Londonban a hírek szerint rekordáron, 255 millió dollárért (67 milliárd forint) kelt el három évvel ezelőtt, a vevő egyes források szerint egy orosz milliárdos volt. London Knights­bridge részében lévő épületkomplexum három tornyában 86 lakást alakítottak ki, az átadást követően, 2009-ben 20 millió fonttól (7 milliárd forint) indult az értékesítés. A lakások közül pár gazdára talált – jellemzően orosz, kazah, délkelet-ázsiai és indiai milliárdosok körében –, a One Hyde Park látszólag csaknem üresen áll London egyik legdrágább negyedében.

Forrás: THEPINNACLELIST.COM

Jelenleg a világ valószínűleg legdrágább luxuslakása Monacóban található. Az Odeon Tower (La Tour Odéon) legfelső öt emeletét elfoglaló penthouse 335 millió dolláros (88,7 milliárd forint) áron került piacra. A Földközi-tengerre néző, 3000 négyzetméteres luxusingatlanban saját edzőterem, szauna, mozi, könyvtár, bár és biliárszoba is helyet kapott. A feszített víztükrű medencéhez vízi csúszda is tartozik.


(Forrás: penzugyguru.hu; vg.hu)